Zondag 28 februari 2021, tweede cross pupillen

Op zondag 28 februari om 9.15 uur stonden 16 Mini/C/B-pupillen en 7  A-pupillen te popelen om 1000 meter te lopen. Om 9.50 uur startte de Mini en C-pupillen met de cross. De Mini’s Thijs en Roderique Junior maakte het spannend door dicht bij elkaar te finishen. Roderique Junior werd eerste met 6.17 minuten en Thijs eindigde net na hem met 6.20 minuten. De Mini’s Nina Gruijters en Mint hadden deze cross in vergelijking met de eerste cross de rollen omgedraaid. Deze keer werd  Mint eerste met 5.18 minuten en Nina tweede met 6.23 minuten. De C-pupillen Stijn en Milan hielden deze cross dezelfde volgorde aan. Stijn werd eerste met 5.10 minuten en Milan werd tweede met 5.27 minuten. Yur werd derde en liet deze tweede cross een enorme verbetering zien. Hij liep de vorige keer de 800 meter in 6.02 minuten en nu liep hij de 1000 meter in 6.37 minuten! C-pupil Julia gaf meteen weer vol gas en was zelfs een honderste seconde sneller dan B-pupil Imke. Zoë van Tilburg werd tweede bij de meisjes C-pupillen met 5.10 minuten. Nina Nijhof draait nog proef bij de Mini/C/B-pupillengroep en deed meteen met de cross mee. Ze werd derde met 5.28 minuten. Ze werd gevolgd door Jody die de cross in 5.44 minuten finishte. Jenn had het wat zwaar, maar  hield vol en werd toch met een mooie 6.28 minuten vijfde.

Om 10.00 uur startten de A- en B-pupillen wederom in een gezamenlijke groep. Een paar kinderen hadden zich voorgenomen om hun race beter in te delen dan bij de vorige clubcross. Zo liepen Zoë Gruijters(B-pupil), Vic (B-pupil)en Timo(A-pupil) tijdens de start niet te hard en konden zij gaandeweg hun tempo een beetje versnellen. 

Het lukte Justen ook tijdens deze tweede clubcross om voor jarige Menno te blijven en won bij de jongens A-pupillen. Timo eindigde als derde en Siem als vierde bij de A-pupillen.

Bij de meisjes A-pupillen was het wederom Lisa die won, net als haar zus bij de C-pupillen, en werd gevolgd door Lidia en Puk. 

Bij de B-pupillen waren het Job en Vic die op de eerste en tweede plek eindigde. Bij de meisjes kwam Imke als eerste over de finish en Zoë Gruijters , die tussentijds thuis ook nog even geoefend had, liep veel relaxter dan de vorige keer en kwam als tweede over de finish.

En nu weer oefenen voor de derde en tevens laatste cross die zal plaatsvinden op zondag 28 maart. Dan zal er 1250 meter gelopen worden en daarna volgt de uitslag van alle crossen.