Mooi deelnemersveld bij eerste clubcross 31-1-2021

Wat fijn dat we eindelijk weer een cross konden organiseren. Het was dan wel een cross met alleen eigen leden en zonder publiek, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een mooie ochtend om een cross te lopen, een beetje koud (de baan was helemaal wit) en met een zonnetje.

Toen alle startnummers opgespeld waren, konden we beginnen met de warming-up. Want het was hard nodig om een beetje warm te worden op deze koude zondagochtend.

Nadat de Mini-en C-pupillen waren aangemoedigd, konden de A-pupillen en de B-pupillen samen van start voor hun race over 800 meter, voornamelijk op de crossbaan van ons veld.

De jongens Mini-pupillen Luc, Thijs en Roderique hadden deze ochtend hun eerste wedstrijd. Ze waren een heel klein beetje zenuwachtig, maar ze liepen deze cross helemaal uit. Dat is een hele prestatie om met die korte beentjes toch maar zo’n 800 meter te lopen! Heel knap gedaan!

De meisjes Mini-pupillen Nina en Mint waren erg gewaagd aan elkaar. Niet alleen was het gezellig om toch eventjes samen te kletsen, maar ook daagden ze elkaar uit met het lopen. Ze eindigden met maar 3 seconden verschil de cross waarbij Nina als eerste de finish over ging.

Bij de jongens C-pupillen streden Stijn, Milan en Yur met elkaar. Voor Yur was dit ook zijn eerste wedstrijd en met wat aanmoediging liep hij keurig de hele ronde uit. Milan en Stijn zijn al wat wedstrijden gewend en ondanks dat Stijn de helft van de ronde zijpijn had wist hij als eerste de finish over te komen. Milan kwam tevreden als tweede over de finish.

Bij de C-pupillen meisjes werd er erg hard gelopen en trad Julia in de voetsporen van haar grote zus Lisa. Ze kwam ook als eerste over de finish. Kort daarna volgde Zoe van Tilburg en vervolgens Jenn die lopen het leukste van atletiek vindt!

Bij de jongens pupillen A was de race spannend tussen Justen en Menno. Justen nam steeds de kop met Menno kort achter hem. Even leek het erop dat Menno hem zou inhalen, maar Justen liet het niet gebeuren en won uiteindelijk bij de A pupillen in een tijd van 3.18 min. Menno eindigde 1 seconde achter hem. Na de finish gaven deze twee elkaar een highfive wat de sportiviteit liet zien tussen deze jongens. Daarna viel er een gaatje in het veld maar Siem en Timo liepen ook prima en eindigde als derde en vierde.

Bij de meisjes pupillen A ging de winst naar Lisa die een mooie tijd liep van 3.42, gevolgd door Lidia en Puk. Lidia liep naar een goede tijd van 3.46 min. Puk had wat last van haar hak, waardoor het vandaag niet zo goed lukte, maar ze liet zich niet kennen en liep wel gewoon door tot de finish.

Bij de jongens pupillen B passeerde Job als eerste de finishlijn in een tijd van 3.47 min. Vic was een beetje te snel gestart maar liep zijn race wel uit en eindigde als tweede.

Bij de meisjes pupillen B ging de winst naar Amber die net voor Imke wist te blijven, hoewel Imke aan het eind gevaarlijk dichtbij kwam. Dat kwam vast door haar nieuwe sportwatch! Zij liepen een tijd van 3.55 en 3.56 min. Zoë Gruijters vond de 800 meter eigenlijk een beetje te ver, maar desondanks liep zij de race toch goed uit en eindigde als derde.

D-junioren

Bij de D-junioren stonden 4 jongens en 5 meisjes aan de start. De jongens liepen in totaal 2 rondes, dus 1600m meter. De meisjes liepen 1 rondje van 800 meter.

Bij de jongens ging de strijd tussen Remco en Giel. Giel lag het eerste deel van de cross voorop, maar liet zich inhalen door Remco. Remco had zijn race goed ingedeeld door niet te hard te beginnen en kon bij de 1400 meter nog een schepje erbovenop doen en gaf alles in het laatste stuk. Hij eindigde in een heel goede tijd van 7.27 min. Giel heeft zijn best gedaan om zo dicht mogelijk bij Remco te blijven en eindigde maar 4 seconden na de nummer 1, in een tijd van 7,31 min.

Hugo en Bence liepen hun eigen tempo en eindigden als derde en vierde bij de jongens en hoewel dit geen echte lange afstandlopers zijn, liepen zij deze lange afstand heel goed in hun eigen tempo.

Bij de meisjes D liep Ella zoals verwacht voorop en eindigde ook als eerste in een snelle tijd van 3.20 min. Niet ver daarachter liepen Danique en Thalyz verrassend goed en werden tweede en derde in 3.26 en 3.27 min. Pip en Femke lieten het gat niet al te groot worden en eindigde in 3.33 en 3.45 min. op de vierde en vijfde plaats.

  

Alle uitslagen
Jongens mini puillen
Luc Straub5:19
Thijs Brouwers5:24
Roderique Junior Kroet5:46
Meisjes mini pupillen
Nina Gruijters5:34
Mint van Voorden5:37
Jongens pupillen C
Stijn Jonkers4:28
Milan van den Eijnde4:57
Yur van den Berk, van den Hurk6:02
Meisjes pupillen C
Julia Schrama4:03
Zoë van Tilburg4:06
Jenn Geurts5:39
Jongens pupillen B
Job de Wit3:47
Vic Nooijen4:45
Meisjes pupillen C
Amber Bevers3:55
Imke van den Berg3:56
Zoë Gruijters4:52
Jongens pupillen A
Justen de Vries3:18
Menno van Schijndel3:19
Siem van de Wetering3:43
Timo van Daal3:58
Meisjes pupillen A
Lisa Schrama3:42
Lidia Habtay Fessehaye3:46
Puk Geerts4:01
Jongens D (1600m)
Remco Adriaans 7:27
Giel van Oosterwijk7:31
Hugo Bisschops8:37
Bence van de Schoot10:14
Ella Sponselee3:20
Meisjes D (800m)
Danique Adriaans3:26
Thalyz Wau3:27
Pip Mezenberg3:33
Femke Claasse3:45