Triathlon Challenge in Corona-jaar

Ondanks het onstuimige Coronajaar heeft de veertiende Challenge competitie van Triathlon Groep Gemert toch een winnaar voortgebracht. Na diverse onderdelen heeft Mark van Schijndel zich de sterkste en meest veelzijdige triatleet getoond.
Door de vele Corona maatregelen stond de Challenge competitie dit jaar onder druk en moest het wedstrijdschema regelmatig aangepast worden. Het eerste onderdeel, een 5 km Run op de atletiekbaan van GAC, kon door de eerste lockdown niet gehouden worden. Wedstrijdleider Hans Vervoort kwam met een creatieve oplossing door er een virtuele Run van te maken. De triatleten werd opgedragen om over een eigen gekozen route van 5 km zelf hun tijd klokken. Johan van Eemeren was met een tijd van 19.55 op een traject tussen Aarle-Rixtel en Bakel de snelste. De geplande competitie onderdelen van april en mei werden afgelast en verzet naar het najaar. Door de versoepelingen kon de clubwedstrijd eind juni wel gehouden worden. Als uitzondering werd deze wedstrijd toegevoegd aan de Challenge competitie. Tom van den Elzen schreef met overmacht het clubkampioenschap op zijn naam. Terwijl Mark van Schijndel met een tweede plaats de leiding in het Challenge klassement overnam. Na de zomerstop werd in augustus de competitie vervolgd met een Swim en Bike-Run in augustus en een Run-Bike-Run in september. Allrounder Mark klasseerde zich goed in alle onderdelen en behield zo zijn leiding in het klassement. Met nog een Mystery Race en een 500 meter Swim te gaan was Mark de gedoodverfde Challenge winnaar. De tweede lockdown gooide wederom roet in het eten waardoor het niet meer mogelijk was om deze twee laatste onderdelen af te werken. Daarop werd besloten om de competitie voor dit jaar af te sluiten. Mark is hiermee de winnaar van de Challenge competitie 2020 geworden. Met zeges in maar liefst drie onderdelen is Tom van den Elzen geëindigd als tweede en op een mooie derde plaats Willem van der Krieken. De zus en oudere broer van Mark waren ook goed op dreef. Mireille en Coen van Schijndel wonnen de nevenklassementen beste dame en beste 55-plusser. Henk Martens prolongeerde zijn titel beste duatleet. Qua deelname, sportieve prestaties en enthousiasme kan Triathlon Groep Gemert ondanks het Corona-jaar terugkijken op een succesvolle Challenge.
Einduitslag Triathlon klassement: 1. Mark van Schijndel 126; 2. Tom van den Elzen 120; 3. Willem van der Krieken 117; 4. Johan van Eemeren 115; 5. Coen van Schijndel 108; 6. Thijs van Duijnhoven/Leon Rooijakkers 106; 8. Bart van Schijndel 105; 9. Peter van der Putten; 10. Richard Dwanna 80; 11. Tom van Eemeren 79; 12. Mireille van Schijndel 76; 13. Laurens van Herpt 74; 14. Janny Spierings 25; 15. Ton van Duijnhoven 24.
Einduitslag Duathlon klassement: 1. Henk Martens 91; 2. Christ Korsten/Martijn Geerts 59; 4. Jos van Hees 50; 5. Dirkjan Doyen 44; 6. Wilco Mansvelders 31; 7. John van de Wijngaard 25; 8. Hans Vervoort 24; 9. Maaike Dortmans 21; 10. Otto Peetoom 21.