Mini/C/Pupillen sluiten 2020 sportief af met een bostraining!

Zaterdag 19 december kwamen er rond 9.15 uur maar liefst 11 Mini/C/B/pupillen, vol energie en enthousiasme naar de trimbaan in Mariahout. En hohoho…wat waren sommige mooi in kerstsfeer verkleed (een mooie kersttrui, kerstmutsen, kersthesje…). Na flink gespeeld te hebben bij de speeltoestellen en even de gedachte: Oja…we kwamen voor een bostraining, volgde de warming-up. De warming-up werd gedaan bij de speeltoestellen: o.a. tussen de schommels slalom, onder een rek door, over een gevonden tak springen, door een hutje. Zelfs van de glijbaan. Niet alleen de kinderen kregen het warm, maar ook trainster Sandra die alles voor deed. Gelukkig kon ze wat afkoelen door als eerste van de natte glijbaan te gaan!

De warming-up was bijna ten einde toen er nog drie atleten bij de trimbaan aan kwamen. Zij hadden de warming-up waarschijnlijk bij Nederheide gedaan! Met in totaal 14 atleten (Nina, Luc, Milan, Stijn, Yur, Julia, Bjorn, Amber, Zoë Gr., Jazz, Vic, Saar V., Job en Fabienne) vervolgden we de training. We liepen de 1 km ronde door van toestel naar toestel te trimmen. Bij elk toestel voerden we de oefening die erbij hoorde uit. Zo bleken we flink wat krachtpatsers te hebben die zich konden optrekken aan een stang. Met als ze eenmaal met hun hoofd boven de stang uitkwamen een lach naar de camera! Ook zagen we soepele heupen, sterke beenspieren en mooie zijwaartse sprongen over een stang. Daarnaast hadden alle takken in het bos ook een zeer grote aantrekkingskracht, dus hebben we ook nog werpen met takken gedaan. Daarna volgde het echte werk. Eens kijken of iedereen uithoudingsvermogen had. Iedereen ging 1 kilometer rennen in de bossen. Zo trots als pauwen zagen we dat iedereen de 1 kilometer keurig uit gelopen had! Met flinke rode wangen finishte ze als volgt:

1.Bjorn, 2. Job, 3. Amber, 4. Zoë , 5. Milan, 6. Stijn, 7. Julia, 8. Vic. , 9. Fabienne en Jazz (elkaar vriendschappelijk vasthoudend!), 10. Yur, 11. Saar, 12. Luc en 13. Nina. Ook trainster Anne-Mieke had haar beste beentje voor gezet en finishte de 1 kilometer. Dat was haar warming-up voor het zelf lopen na deze training! Na gezamenlijk nog wat te drinken en te snoepen van een  kerstkransje konden de kinderen met een frisse neus weer met de ouders naar huis. Zo, deze 14 atleten hebben 2020 sportief afgesloten! Laat nu die kerstdiners maar komen, want dat trainen we er in het nieuwe jaar wel weer af! We wensen iedereen fijne feestdagen en zien alle Mini/C/Pupillen graag maandag 4 januari weer bij onze baan. Tot dan!

Fijne feestdagen!