Zonnige Athletics Champs in Boxtel

Op deze zonnige zaterdag 10 oktober werd er door AV Marvel in Boxtel een baanwedstrijd georganiseerd voor pupillen. Omdat een aantal wedstrijden niet door is gegaan in mei en juni, werd er nu alsnog een Athletics Champs wedstrijd voor de jongste atleten gehouden.
Gelukkig was het een prachtige ochtend en werden hele goede resultaten behaald.
Saar Mickers had zich als doel gesteld om zich op alle onderdelen te verbeteren. En dat lukte op één onderdeel na. Maar zowel op de sprint, het verspringen, discuswerpen, vortexwerpen en op de duurloop haalde ze persoonlijke records. Ze sprong 2,25 meter ver en liep op de 6 minutenloop 100 meter verder dan haar beste prestatie, tot 1050 meter. Heel knap zo aan het eind van het seizoen.
Ook Kiara Fransen wist op vijf onderdelen een persoonlijk record te behalen, Met het discus wierp ze maar liefst 5 meter verder dan de vorige keer en kwam tot een mooie afstand van 10,50 m.
Femke Claasse was goed op dreef op de werpnummers en gooide zowel de vortex als de discus allebei naar een nieuw pr van 13,50 meter.
Thalyz Wau heeft altijd zin in een wedstrijd en wil zichzelf heel graag verbeteren. Dat lukte deze keer bij het verspringen waar ze een mooie afstand behaalde van 3,25 meter en ook bij het slingeren ging het bijzonder goed. Ze gooide een mooie serie en in de verste worp slingerde ze de discus naar 14,50 meter.
Remco Adriaans haalde de meeste punten voor dit A-pupillen team binnen en liep erg hard op zowel de sprint als op de 60 meter horden. Maar ook voor hem waren het vooral de werpnummers waar hij zichzelf kon verbeteren en gooide de discus naar 14 meter en wierp de vortex naar 22,50 meter. Twee persoonlijke records voor Remco en een heel mooi puntenaantal. Hij kan terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.
Giel van Oosterwijk wil al enige tijd zijn record verbreken op het vortexwerpen. En wat vorige week op de clubkampioenschappen niet lukte, lukte deze zaterdag wel. Hij gooide de vortex naar een nieuw persoonlijk records van 21 meter, waar hij erg blij mee was.
Al met al was het een mooie zonnige ochtend met veel zonnige prestaties op deze laatste wedstrijd van dit seizoen in de huidige categorieën.

Bijschrift foto:
Thalyz, Remco, Saar, Kiara, Giel en Femke, klaar voor de estafette