Grote opkomst van Mini/C/B-pupillen bij de clubkampioenschappen

Zaterdag 3 oktober 2020 kwamen er maar liefst 19 atleten naar de baan om het tegen elkaar op te nemen! Het regenachtige weer hield al deze pupillen zeker niet tegen om alles eruit te halen wat ze in zich hadden. Zo verbeterde Mini-pupil Stijn zich enorm bij vortex werpen. Hij wist de vortex maar liefst 5.00 meter verder te werpen dan zijn staande record! Zijn vortex kwam 14.00 meter ver. Ook Mini-pupil Milan liet zien wat hij in huis had. Hij bracht de vortex 2.50 meter verder dan zijn vorige persoonlijk record. De vortex kwam 12.00 meter ver. Mini-pupil Skyler had naast spierballen ook de snelheid van een haas. Hij ging over de horden in 10 seconden. Goed voor een persoonlijk record. Uiteindelijk was de einduitslag bij deze jongens Mini-pupillen als volgt: Stijn werd eerste, Milan werd tweede en Skyler werd derde.
Bij de meisjes Mini-pupillen had Zoë van Tilburg geen tegenstanders in haar categorie, maar ze deed aan de wedstrijd mee alsof ze vele tegenstanders had. Zo liep ze de 40 meter sprint in een erg snelle 7 seconden. Een nieuw persoonlijk record. Ze ging met de gouden medaille naar huis.
Bij de jongens C-pupillen namen Vic, Bjorn, Joes en Job het tegen elkaar op. Vic werd in totaal vierde. Hij sprong voor het eerst op een wedstrijd hurkhoog en kwam heel knap al meteen 0.70 meter hoog. Bjorn mocht op de derde plek op het podium plaats nemen. Hij blonk deze dag o.a. uit in het verspringen waar hij 2.55 meter sprong. Dat was 30 cm. verder dan zijn staande persoonlijk record. Joes werd deze dag tweede en ook hij had zich o.a. enorm verbeterd bij het verspringen. Hij kwam 35 cm. verder en kwam uit op 2.70 meter. Job werd deze dag eerste en hij liet een geweldige verbetering bij het vortex werpen zien. Hij bracht de vortex naar 13 meter.
De meisjes pupillen C waren ook in topvorm. Zo hadden Jazz en Amber zich terug geknokt , na een blessure, in de atletieksport. Jazz was enorm gedreven en werd eerste. Ze liep de 40 meter sprint razendsnel, in 7.3 seconden. Amber werd tweede en verbeterde zich op verschillende onderdelen. Zo had ze ook een persoonlijk record bij de sprint. Ze liep het in 7 seconden. Op de derde plaats kwam Ruby met een hele mooie hurkhoogsprong van 0.80 meter. Zoë Gruijters werd vierde en liep ook erg snel bij de sprint, 7 seconden. Imke werd vijfde . Zij was een metervreter en liep maar liefst 860 meter binnen 4 minuten.
Siem had in zijn categorie net als Zoë geen tegenstanders, maar ging er in zijn laatste jaar als B-pupil helemaal voor. Hij wist in zijn laatste wedstrijd als B-pupil nog 4 persoonlijke records te behalen. Zo verbeterde hij zich bij de 40 meter horden met een snelle tijd van 8 seconden. Ook hij ging met een gouden medaille naar huis.
Fenne, Maud, Lonne, Noor en Pleun kwamen uit in de categorie meisjes B-pupillen. Fenne ging er de volle 100% voor en wist dan ook eerste te worden. Ze blonk erg uit bij het verspringen waar ze het verste van alle pupillen sprong, 3.15 meter. Maud voltooide haar laatste wedstrijd met een tweede plaats. Ze wist zich te verbeteren bij meters maken. Ze liep in 4 minuten 880 meter. Lonne werd derde en zus Noor werd vierde. Beiden verbeterde zich bij hurkhoog door 0.75 meter te springen. Pleun vond het allemaal best spannend zo’n eerste wedstrijd, maar dat was niet aan de resultaten te zien. Ze werd vijfde, maar wist al binnen 4 minuten 740 meter te lopen.
Ook was het nog even spannend wie de meeste persoonlijke records had behaald. Skyler werd de verbaasde winnaar met 15 persoonlijke records.
Iedereen had enorm zijn/haar best gedaan en een flink doorzettingsvermogen laten zien!