Clubkampioenschappen A-pupillen

Het was een regenachtige dag zaterdag tijdens de clubkampioenschappen. Maar dat kon de A-pupillen niet deren. Onze kersverse clubkampioenen, Lisa Schrama bij de meisjes en Remco Adriaans bij de jongens, hadden net als de andere kinderen een top-dag.

De meisjes

Daniaya was het snelst op de 60m horden. Zij liep een tijd van 11.4, wat ze nog niet eerder had gelopen. En ook op het kogelstoten en de 6 minutenloop haalde zij pr’s. Ze werd uiteindelijk 2e bij deze wedstrijd. Lydia is goed op de werponderdelen en zij wierp het verste van allemaal bij het vortexwerpen (18 meter), en bij het discuswerpen (11,50 meter). Rivka was bij deze clubkampioenschappen de pr koningin. Zij had er veel zin in en haalde maarliefst 6 nieuwe persoonlijke records, waaronder het sprinten in 11.6 en bij de 6-minutenloop liep ze 1170 meter.

Lisa liep het hardst op de sprint en stootte de kogel naar 5,80 meter wat een nieuw persoonlijk record was voor haar. Zo haalde zij ook een nieuw pr bij het sprinten, het discuswerpen en de 6 minutenloop.

Saar haalde een pr bij het discuswerpen en ondanks dat ze haar been bezeerde, ging deze doorzetter door tot het einde van de dag, dus ook de 6 minutenloop liep ze helemaal uit. Heel knap!

Puk liet zien dat zij supersnel kan lopen en liep op de 60m horden een pr van 12.2. Behalve op de horden haalde zij ook een pr op het discuswerpen, het kogelstoten en de 6 minutenloop.

De pupillen hebben nog geen spikes aan en het hordenlopen kan op een kletsnatte baan soms wat gevaarlijk zijn. Zo maakte Femke bij het hordenlopen een flinke val in de eerste serie. Maar deze bikkel stond weer op en liep haar race gewoon uit. Gelukkig liep ze geen blessure op en won ze uiteindelijk de derde prijs bij de meisjes.

Kiara Fransen deed mee aan haar eerste wedstrijd. Ze vond het in het begin wel een beetje spannend maar dat is niet vreemd omdat ze nog maar pas lid is geworden. Ondanks die korte trainingstijd kon ze de onderdelen goed meedoen en haalde ze haar eerste prestaties op atletiekgebied.

De jongens

Bij de jongens streden Remco, Timo, Giel, Hugo, Justen en Vince om de titel Clubkampioen 2020. Remco won bij de jongens het hordenlopen in een tijd van 10,6 en won ook het verspringen met een afstand van 3,30 meter. Verder haalde hij ook nog 2 persoonlijke records bij het kogelstoten 6,20 meter en het vortexwerpen met 22 meter.

Timo van Daal heeft nog niet veel wedstrijdervaring, maar wist een mooie tweede plaats te behalen bij deze wedstrijd. Dat komt vooral door zijn goede prestaties op de werpnummers (6,50m bij het kogelstoten), maar hij kan ook nog eens hard lopen. Hij zette bij de sprint een tijd neer van 9,8 en liep wist op de 6 minutenloop maarliefst 1250 meter te behalen. Een verdiende tweede plaats dus, voor deze all-rounder.

Giel van Oosterwijk stootte de kogel een heel eind weg en behaalde daarmee een persoonlijk record van 5,90 meter. Verder werd hij tweede bij het sprinten en ook tweede bij de duurloop. Goede prestaties dus voor Giel op deze wedstrijd en hij mocht aan het eind van de dag naar huis gaan met de bronzen medaille op zak.

Justen de Vries liet wederom zien dan hij goed vooruit gaat. Dat geldt voor alle onderdelen, maar vooral op de duurloop is hij de laatste tijd sneller geworden. Hij liep net als bij de vorige wedstrijd in 6 minuten tijd 1500 meter, wat erg ver is voor een eerstejaars A-pupil. Daarnaast haalde Justen nog een record bij het sprinten, de horden, het discuswerpen en het kogelstoten. Justen had dus een prima dag.

Hugo Bisschops beoefent meerdere sporten, waaronder zwemmen, skiëen en natuurlijk atletiek. Zo had hij ‘s ochtends eerst nog gezwommen voordat hij naar de wedstrijd kwam. Een goede warming up blijkbaar, want hugo haalde een pr bij het kogelstoten en bij de duurloop. Hij stootte 5,50 meter en liep een afstand van 1280 meter. Verder sprong hij een mooie afstand van 3,10 meter.

Vince v/d Akker had zijn eerste wedstrijd vandaag. Wel een beetje spannend, maar hij deed het uitstekend. Hij haalde 10,3 op de 60 meter sprint en slingerde de discus naar een mooie afstand van 10 meter.

PR beker

De beker voor de meeste pr’s die de kinderen in een heel jaar hebben gehaald, ging dit jaar bij de A-pupillen naar 2 kinderen. Lisa en Justen hebben in het seizoen 2019/2020 allebei 16 keer een persoonlijk record verbeterd. Zij ontvingen daarvoor allebei een beker. Heel knap gedaan allebei!

  • Foto meisjes: 1. Lisa Schrama – 2. Daniaya v/d Heijden –  3. Femke Claasse
  • Foto jongens: 1. Remco Adriaans – 2. Timo van Daal – 3. Giel van Oosterwijk