Warme halve marathon Cranendonck voor GAC-lopers

De loopgroep Cranendonck kreeg van de gemeente groen licht om hun jaarlijkse halve marathon te organiseren. Natuurlijk in aangepaste vorm maar er waren  vier mooie routes uitgezet  voor de diverse afstanden in het mooie natuurgebied ‘Cranendonck’ .

Stefan van Oosterwijk en Francien Lenssen gingen voor de halve marathon. En zoals iedereen in het startvak was het de vraag “hoe zal het gaan?” . Lang geen wedstrijden gelopen dus niemand weet precies hoe ze er voor staan ook al heb je goed getraind. Het wedstrijdritme ontbreekt.

Stefan ging van start op een strak tempo met als doel om toch te proberen een mooie tijd op de klokken te zetten. Aanvankelijk ging het allemaal cresendo, maar  naarmate de wedstrijd vordert is het dan toch een halve marathon en dan wordt het zwaar en  het is warm. Maar uiteindelijk finishte Stefan toch in een hele mooie tijd van 1.22.48uur wat maar een halve minuut boven zijn persoonlijke record is. Dus petje af en een derde plek bij de M40.

We zagen Francien vrijdag en zaterdag nog met het bevrijdingsvuur lopen en op zondag stond er voor haar gewoon een halve marathon op het programma. Francien kwam er niet helemaal lekker in maar we kennen haar als een echte doorzetter en met haar tijd van 1.47.46uur was ook Francien uiteindelijk niet ontevreden. De tijd was goed voor een tweede plaats bij de V45.

Nieuw op het programma in Cranendonck was de wedstrijd over 10 Engelse Mijlen.  Ivo Starren en Ara vd Eijnden gaven elkaar weinig toe. Ara startte wat sneller waardoor hij een mooi mikpunt werd voor Ivo die zijn ritme heel de wedstrijd goed vast kon houden. Voor Ivo was er een zevende plek bij de mannen senioren in een tijd van 1.08.42uur. Ara gaf weinig toe en kwam als de nummer acht over de streep. Zijn tijd was 1.08.56uur en daarmee verraste hij zichzelf in positieve zin.

Ook Henny Dekkers liep de 10 mijl. In de categorie V45 finishte Henny in een tijd van 1.23.03uur wat een clubrecord betekende bij de V60 en een vijfde plek in de wedstrijd V45.

De derde wedstrijd was er een over elf kilometer. Hier ging GAC-loper Jos de Groot van start. Elf kilometer is een afstand die niet vaak gelopen word. Het is geen officiële wedstrijdafstand dus qua tijd kun je ook weinig vergelijken dan. Jos kwam na 47.50min over de finish en bereikte hiermee wederom een plek bij de eerste drie in zijn klasse M50. Hij werd hier tweede.

Dan nog de 5,5 kilometer wedstrijd. Hier drie atleten van de Gemertse Atletiek Club.

Bij de vrouwen senioren eindigde Melissa Bevers, na een lekker gelopen race, als de nummer twee in een tijd van 21.32min. Alies van Oosterwijk, nog een C juniore, kwam in het vrouwenveld knap als derde over de finish met een tijd van 23.14min.

Jelle v Oosterwijk tenslotte veroverde bij de mannen senioren een mooie podiumplek. Met een tijd van 22.52min was er voor Jelle een twee plek.