Mini/C/B-pupillen genieten van Athletics Champs wedstrijd in Vught

Het was een hele tijd geleden dat de Mini/C/B-pupillen Job, Meike en Fenne een wedstrijd hadden gehad. Voor Milan was het zelfs zijn eerste wedstrijd pas. Dit zorgde ervoor dat het weer even wennen was.

Mascotte Speedy vergat namelijk zijn aanmoedigingstekst en Job moest zijn bed nog uit spurten om op tijd bij de parkeerplaats te komen. Verder kletste Fenne de oren van je kop op weg naar Vught alsof ze de gemiste auto ritjes naar wedstrijden toe moest inhalen. Meike en Milan zaten rustig (in spanning?)in de auto in afwachting op de wedstrijd. Eenmaal in Vught startten ze de wedstrijd enthousiast met de estafette. Omdat ze maar met 5 atleten in een team zaten moesten ze allemaal meer dan 1 ronde lopen om tot 12 rondes te komen. Ondanks dat ze al veel gelopen hadden bij de estafette startten ze toch  vol energie met hurkhoog. Milan, onze debutant en jongste atleet, wist al meteen een hoogte van 0.65 meter te behalen! Fenne was super gedreven en wilde over haar huidige persoonlijke record heen. Dat was gelukt! Ze sprong 0.95 meter hoog. Meike  verbeterde ook haar persoonlijke record en zij sprong 0.80 meter hoog. Daarna volgde de 40 meter sprint. Meike liep het in 7.8 seconden wat haar wederom een persoonlijk record opleverde. Milan was ook op dreef en was net wat sneller dan Meike en liep het in 7.7 seconden. Een hele goede verbetering sinds 6 juli dit jaar. Dat leverde hem ook nog een persoonlijk record op. Bij de horden  liep Job 40 meter in 7.7 seconden en dat was een nieuw persoonlijk record . Verder stond slingeren ook nog op het programma. Ondanks wat wind kreeg Fenne de band toch maar 12 meter ver en evenaarde ze haar staande persoonlijke record. Job verbeterde zich nog bij het vortex werpen. Hij bracht de vortex tot 11.50 meter. De hele ochtend waren deze atleten super relaxed. Zo werd er tussen de onderdelen door volop met Speedy gespeeld, gekletst, gras geplukt, 2 flesjes water leeg gedronken…enz. Verder deed Milan zijn eerste wedstrijd vele indrukken op en genoot hij zichtbaar van de vele onderdelen. Dit resulteerde dan ook in een atleet die moe en voldaan naar huis ging. Als een roosje sliep hij heerlijk in de auto op weg van Vught naar Gemert. Ook de andere atleten gingen tevreden naar huis om dan thuis nog de verhalen te vertellen over de eerste wedstrijd weer sinds lange tijd. Wellicht onder het genot van stukje appeltaart!