Jong talent imponeert in triathlon Challenge

In het laatste weekend van augustus werd de Challenge competitie van Triathlon Groep Gemert vervolgd met een triathlon verdeeld over twee dagen. Tom van den Elzen was de algehele winnaar van deze editie. De derde plaats ging naar de zestienjarige Tom van Eemeren die dit jaar gestart is met triathlon.

Op vrijdagavond werd gestart in het zwembad van Fitland met 1 km zwemmen. Wedstrijdzwemmer Tom van Eemeren toonde zich heer en meester in het water en won het eerste onderdeel met een verpletterende tijd van 13 minuut 41. De tweede plaats was voor routinier Laurens van Herpt met een scherpe tijd van 15.53. Thijs van Duijnhoven liet zien dat alles draait om de juiste zwemtechniek en werd derde met 15.58.
Op zondag werd de triathlon vervolgd met een fiets- en looponderdeel over afstanden van respectievelijk 37 (4 rondes) en 8.5 km. De startvolgorde en starttijd werd bepaald door de zwemtijden van vrijdag. Tom van Eemeren mocht als eerste starten en had door zijn snelle zwemtijd al minuten voorsprong op de rest. Tijdritspecialist Tom van den Elzen begon hierdoor met een achterstand van ruim 4 minuten aan een inhaalrace op zijn concurrenten. Met gemiddeld 41 km/h duurde het drie rondes voordat hij Tom jr. passeerde en de leiding in de wedstrijd overnam. Tom jr. werd tot zijn teleurstelling nog op de valreep in de laatste ronde ingehaald door zijn vader Johan die hiermee in tweede positie kwam te liggen. Met de snelste fietstijd had Tom van den Elzen ruim anderhalve minuut voorsprong bij aanvang van het looponderdeel. Ondanks een verwoede poging van Johan was dit gat met niet meer dichten. De zege ging glorieus naar Tom van den Elzen. Tom jr. werd knap derde en toonde zich een veelbelovend triatleet. Mark van Schijndel eindigde als vierde en blijft hiermee de leider in het algemeen klassement op vier punten van nummer 2 Willem Krieken. In het 55+ klassement gaan de gebroeders Bart en Coen van Schijndel aan de leiding en het duathlon klassement Henk Martens.
Tom van Eemeren was in training voor de Berkendonk Triathlon in Helmond eind september. Helaas vanwege Covid-19 is ook deze wedstrijd recentelijk geannuleerd. Desalniettemin heeft Tom de afgelopen maanden veel plezier beleefd aan de trainingen hiervoor. Hij zou het leuk vinden om samen met andere (jonge) beginnende triatleten te trainen voor een volgende uitdaging. Vind je zwemmen, fietsen of hardlopen leuk, dan ben je van harte welkom bij Triathlon Groep Gemert voor enkele proeftrainingen. Meer info is te vinden op de website van de Gemertse Atletiek Club.

Uitslag triathlon: 1. Tom van den Elzen 1.49.26: 2. Johan van Eemeren 1.50.55: 3. Tom van Eemeren 1.54.20: 4. Mark van Schijndel 1.55.39: 5. Leon Rooijakkers 2.02.35: 6. Coen van Schijndel 2.02.48: 7. Willem van der Krieken 2.03.17: 8. Thijs van Duijnhoven 2.03.45: 9. Bart van Schijndel 2.04.28: 10. Richard Dwanna 2.05.59: 11. Laurens van Herpt 2.07.18: 12. Peter van der Putten 2.21.56: 13. Mireille van Schijndel 2.40.18:
Uitslag duathlon (fietsen/lopen): 1. Christ Korsten 1.52.30: 2. Henk Martens 1.56.27: