A-pupillen presteren uitstekend in Vught

Na een lange tijd zonder wedstrijden mochten de pupillen op 12 september eindelijk weer deelnemen aan een Athletics Champs wedstrijd. In Vught deden zij mee aan 6 onderdelen en iedereen behaalde maarliefst drie, vier of zelfs vijf persoonlijke records.

Na de teamestafette begonnen de pupillen met vortexwerpen, de voorloper van het speerwerpen. Femke Claasse gooide hierbij 4 meter verder dan ze ooit eerder had gedaan en kwam tot een mooie afstand van 13 meter. Giel van Oosterwijk gooide in Vught het verst en kwam tot 20 meter.

Omdat er al lang geen wedstrijden meer geweest zijn, was het voor sommige pupillen de eerste keer dat ze de 60m horden konden lopen. Dat gold niet voor Thalyz Wau die mooi en snel over de hordes liep. Zij verbeterde haar beste tijd met maarliefst 0.6 seconde en kwam tot een mooie tijd van 10.8 seconde. Remco Adriaans liep erg snel over de horden en liep een tijd van 10.6.

De techniek van het kogelstoten vraagt veel concentratie van de kinderen. Ze hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de techniek en Lisa Schrama liet zien dat ze die techniek steeds beter beheerst. Zij stootte de kogel naar en mooie afstand van 5.30 meter. Femke had nog geen kogelstoten gedaan op een wedstrijd en kwam tot een mooie afstand van 5.10 meter.

Na het kogelstoten konden we genieten van het hoogspringen. De flop is een moeilijke techniek en die moet je goed geoefend hebben om goed te kunnen hoogspringen. Remco heeft hard gewerkt bij de trainingen en sprong nu over 1.25 meter, wat een nieuw persoonlijk record betekende en een gedeelde derde plaats bij het hoogspringen. Ook Giel wist zijn PR te verbeteren. Hij kwam perfect uit en sprong 1.10meter.

Bij het polsstokverspringen sprong bijna iedereen verder dan dat ze eerder hadden gedaan. Saar Mickers sprong iedere poging een beetje verder en kwam tot een mooie afstand van 3.10 meter. Puk Geerts had nog geen afstand staan, maar ook zij sprong deze wedstrijd erg goed en noteerde een afstand van 3.30 meter.

Tijden de duurloop moeten de kinderen in 6 mniuten tijd zo ver mogelijk hardlopen. Justen de Vries liep van de GAC’ers het hardst en liep 1500 meter, een gedeelde derde plaats in een veld van in totaal 58 andere atleten. Een hele mooie prestatie van deze eerstejaars A-pupil die deze dag 5 persoonlijke records wist te behalen.

Alle kinderen vonden het leuk om weer op wedstrijd te mogen gaan en ze hebben hard getraind de afgelopen maanden. Het is goed om te zien dat ze allemaal hebben genoten van de wedstrijd, van het zonnige weer en de regen van persoonlijke records. Het totaal aantal pr’s kwam uit op 32 stuks, te veel om hier allemaal te op te noemen. De volledige uitslagen kun je dan ook nalezen op atletiek.nu.