Tom van den Elzen clubkampioen Triathlon Groep Gemert

Na een periode van social distancing konden op zondag 28 juni de jaarlijkse clubkampioenschappen van Triathlon Groep Gemert zijn doorgang vinden. Ondanks het stilliggen van de clubtrainingen de afgelopen maanden waren de triatleten goed getraind.

Het clubkampioenschap kon dit jaar niet gehouden worden met de traditionele kwart triathlon. Het zwemwater bij Bronlaak was niet meer toegankelijk en het lukte niet tijdig een alternatieve zwemlocatie te vinden. De wedstrijd werd daarom vervangen door een Run Bike Run op het parcours nabij Elsendorp met afstanden van respectievelijk 5, 27 en 3.5 kilometer. Met maarliefst 24 fitte triatleten was de opkomst groot. Onder hen ook twee debutanten binnen de club, Maaike Dortmans en Christ Korsten, beide hardlopers van origine. Na het startschot was het Tom van den Elzen die er als een speer vandoor ging en gelijk een gat sloeg met de rest. Als lid en sponsor van de triathlon groep is Tom pas enkele jaren actief in de triathlon sport. Onder begeleiding van Topvorm trainer Coen van Schijndel is hij in korte tijd enorm gegroeid. Dit kwam tot uiting in deze Run Bike Run. Zijn voorsprong groeide gedurende de wedstrijd waardoor hij met overmacht won. Tweede werd de kampioen van vorig jaar, Mark van Schijndel. De derde plek op het clubpodium werd bemachtigd door senior Coen van Schijndel. Het beste duo bestond uit Johnny en Henny Engels. Henny nam beide looponderdelen voor haar rekening en Johnny het fietsonderdeel. Dit jaar waren er ook twee jeugdige deelnemers, Isa Martens en Tom van Eemeren. Door sluiting van hun sportclubs zijn zij gaan fietsen en hardlopen om in conditie te blijven. Ondanks een val tijdens het fietsonderdeel doorliep Isa kranig en eenvoudig alle onderdelen van haar eerste Run Bike Run. De 16-jarige wedstrijdzwemmer Tom zorgde voor een verrassende prestatie door zich vooraan in de wedstrijd te meten met de top en de derde beste tijd neer te zetten. Dit jaar telt de clubwedstrijd ook mee voor het algemeen klassement van de interne Challenge competitie. Door zijn tweede plaats neemt Mark nu de leiding in dit klassement. De dag werd afgesloten met de barbeque waar de Bennie Smits bokaal werd uitgereikt aan de kersverse clubkampioen Tom.

 

Uitslag Clubkampioenschap: 1. Tom vd Elzen; 2. Mark v Schijndel; 3. Tom v Eemeren; 4. Coen v Schijndel; 5. Willem vd Krieken; 6. Bart v Schijndel; 7. Richard Dwanna; 8. Leon Rooijakkers; 9. Wilco Mansvelders; 10. Thijs v Duijnhoven; 11. Christ Korsten; 12. Jos v Hees; 13. Dirkjan Doyen; 14. Henk Martens; 15. John vd Wijngaard; 16. Martijn Geerts; 17. Peter vd Putten; 18. Wim v Deursen; 19. Isa Martens; 20. Mireille v Schijndel; 21 Maaike Dortmans.