John van de Wijngaard 25-jarig jubileum bij Triathlon Groep Gemert

Dit jaar eert Triathlon Groep Gemert John van de Wijngaard met zijn 25-jarig jubileum. John voetbalde vanaf zijn jeugd bij VV Gemert maar met een knieblessure op zijn 21e kwam een einde aan zijn voetbalcarrière. Tijdens de revalidatie ontstond zijn hobby wielrennen, wat daarna resulteerde in een lidmaatschap bij TWC Gemert. Na een aantal jaren toertochten en wielerwedstrijden te hebben gefietst miste hij het wedstrijdgevoel. In die tijd was triathlon populair en in opkomst met wekelijks wedstrijden in de regio. Dat trok John wel aan en de overstap naar de fanatieke triathlonclub in Gemert was snel gezet. Als voetballer en wielrenner had John zich vooral ontwikkeld als sprinter waardoor het aanvankelijk de nodige energie kostte een transformatie te ondergaan naar lange afstandsloper. John volbracht menig kwart triathlons en een aantal halve triathlons en marathons. De altijd leuke en gezellige jaarlijkse triathlon in Nuenen stond elk jaar op zijn wedstrijdkalender. Fietsen is John’s sterkste onderdeel en tevens zijn lust en zijn leven, of het nou op de racefiets, triathlonfiets of ATB is. John heeft dan ook diverse lange fietstochten van boven de 200 km gereden, zoals onder andere Tilff Bastogne Tilff, Amstel Gold Race, Hel van Wageningen, Dietrich-Valkenswaard en vele andere tochten en beklimmingen in Europa. Een speciale herinnering heeft hij aan de 245 km tocht van Luik Bastenaken Luik die werd geteisterd door sneeuval waardoor het bijna 13 uur lang afzien was in natte wielerkleding. Met trots kijkt John terug op zijn deelname aan de Roparun, 520 km hardlopen, met zo’n 70 km individueel, van Rotterdam naar Parijs voor het goede doel. Een evenement wat veel indruk op hem heeft gemaakt. Binnen de Triathlon Groep zelf heeft John zich verdienstelijk gemaakt door 10 jaar lang de jaarlijkse clubwedstrijd te organiseren. Tegenwoordig, actief als duatleet, wil hij lekker recreatief bezig zijn zonder blessures en gaat hij met plezier de strijd aan met zijn clubgenoten in de interne Challenge Competitie. De intervaltraining op de atletiekbaan is vaste prik en zijn zondag is niet geslaagd zonder de fietstraining in de ochtend. Op zijn bucket list staan talrijke fietstochten en beklimmingen. Dit jaar gaat John de uitdaging aan in de Dirty Boar Gravel Ride, een 170 km lange tocht door Belgie en Duitsland op de gravel fiets met 2500 hoogtemeters. Na 25 jaar geniet hij nog steeds van zijn betrokkenheid met de Triathlon Groep, die bestaat uit een leuke club sporters waar ieder zichzelf kan zijn als duathleet of triathleet. John is door de Triathlon Groep in het zonnetje gezet.