Drie medailles tijdens NK’s voor GAC-ers

Afgelopen weekenden zijn de Nederlandse kampioenschappen Masters en de Nederlandse Studenten kampioenschappen georganiseerd in Apeldoorn. Voor de Gemertse Atletiek Club kwamen Marieke van den Bogaard (NK Masters) en Bas van de Burgt (NK studenten) aan de start. Voor Marieke was het haar eerste Nederlandse Kampioenschap. Als master 35 had ze zich ingeschreven voor het onderdeel verspringen. Marieke had maar één doel en dat was minimaal 4.48m springen, hiermee zou zij voldoen aan de medaille limieten en zou een prestatie als officieel kampioenschap worden gezien. Met een persoonlijk record van 4.55 dus nog een behoorlijke uitdaging. Bij de eerste drie sprongen was duidelijk te merken dat de zenuwen haar nog de baas waren, maar in de drie finale sprongen ging ze beter springen. Via 4.43 meter in de 4e poging, was het doel in de 5e poging behaald met een afstand van 4.49 meter. Met deze prestatie werd Marieke 3e op het Nederlandse kampioenschap en mocht ze haar welverdiende medaille mee naar huis nemen.

Bas van de Burgt had tijdens het NK senioren een mindere 60 meter horden gelopen. Dus was het één week later op het NK studenten tijd om revanche te nemen. Tijdens dit kampioenschap kwam Bas uit op de 60 meter sprint, de 60 meter horden en het hoogspringen. De 60 meter vlak liep hij in 7.66 seconde, een keurige opening. In de series van de 60 meter horden kwam hij tot 8.70sec, waarmee hij zich als 3e plaatste voor de finale. In deze finale wist hij nog wat sneller te gaan en kwam als tweede over de finish in 8.67 seconde, een seizoensbeste prestatie een een mooie zilveren medaille.
Het hoogspringen gaat dit seizoen best goed en nu in Apeldoorn kon hij zijn indoor seizoen goed afsluiten. Tot en met 1.90 meter ging het vrij probleemloos, waarna er nog drie atleten overbleven. Alle drie de atleten gingen vervolgens in de derde poging ook over 1.95 meter. Op 1.98 meter was Bas de enige die deze hoogte wist te overbruggen en hiermee wist hij het Nederlandse Kampioenschap naar zich toe te trekken. Vervolgens probeerde hij de 2.01 meter nog te overbruggen, maar ondanks enkele goede pogingen bleef het bij een geweldige 1.98 meter.