Nederheide Commanderije Cross finale Limbracircuit

Zondag 16 februari was de laatste wedstrijd van het Limbracircuit 2019-2020. De Gemertse Atletiek Club organiseerde deze wedstrijd in de bossen van Milheeze nabij strandbad Nederheide.
Een groot aantal deelnemers stond aan de start voor de diverse wedstrijden over het goed geprepareerde parcours met zijn mooie kronkelpaadjes

8970m was de afstand die de lopers van de lange cross moesten afleggen. Edwin Kok moest bij de M45 nog strijden om een plek op het podium voor het eindklassement. De hele wedstrijd werd Edwin gevolgd door zijn schaduw Tadesse Woldemeskel. Helaas moest Edwin het op het laatste stuk afleggen tegen Tadesse maar hij passeerde wel als nummer drie de finish voor de Nederheide Commanderije Cross. Christ Korsten werd negende in dezelfde klasse.
Wiljo Ermers liep bij de M40 mee in de kop van de wedstrijd. Helaas mistte hij met zijn vierde plek net het podium maar chapeau voor Wiljo. Ook voor Jos de Groot was er net geen podium in zijn categorie M50. Jos legde eveneens beslag op plek vier en Peter Verbruggen was hier zeer content met zijn lopen en achtste plek.
Adriaan Dekkers kwam bij de M60 tot plek zeven en ook Toon Bekkers moest in deze categorie aantreden . Toon deed het uitstekend en finishte als de nummer elf tussen al het “jonge” grut.
Voor Ara vd Eijnden was er een twaalfde plek bij de senioren. Martijn vd Putten werd hier eenentwintigste. Jos Schepers finishte als twaalfde bij de M55.
De lange cross bij de V45 was een één, twee, drietje voor GAC. Inge Nijhoving behaalde hier een ruime overwinning. Natalia Fokina en Francien Lenssen kwamen als nummer twee en drie over de meet. En de altijd goedlachse Mireille van Schijndel werd de nummer zeven. Bij de senioren zagen we Eefje Melssen als vierde finishen.
Verrassend was de derde plek van Jordan v Lee op de korte cross (4470m) bij de M45. Jos de Groot werd hier vierde, Martijn Stigter negende en Tinus Meulenbroeks en Cor Melis werden elf en twaalf.
Een overwinning was er voor Melissa Bevers bij de senioren. Cindy vd Avoort en Lieke Wolfs finishten als vijfde en twaalfde. Drie GAC loopsters bij de V35 met Inge v Veggel als de nummer vier, Michelle Starren zesde en Marielle Bevers negende.
Fannie v Bree zegevierde ook nu weer onbedreigd bij de V45. Voor Henny Dekkers was er een goede vierde plek en Annemieke Pluijm werd tiende .
De JB noteerden een vierde plek voor Ryan Rooyakkers, vijfde voor Jelle v Oosterwijk, Bart Manders werd negende en Jesper Pluijm elfde. Jeske vd Ligt werd tweede bij de MA.

In de eindstand van het circuit werd Fannie v Bree ongeslagen kampioene bij de V45.
Bij de meisjes C was er een volledig GAC podium met op nummer één Eva Kok, twee Laurie Santegoeds en drie Alies v Oosterwijk.
Tweede plaatsen waren en voor Melissa Bevers en Natalia Fokina en er kon vijf maal een derde plek betreden worden nl. door Stefan v Oosterwijk, Jos de Groot, Eefje Melssen, Jelle v Oosterwijk en Henny Dekkers.