Mini/C/B-pupillen strijden fanatiek in de laatste cross, de Nederheide-Commanderije cross.

Maar liefst 12 sportieve, gemotiveerde Mini/C/B-pupillen gingen naar de laatste cross van de Limbra crosscompetitie. Bij onze eigen georganiseerde Nederheide-Commanderije cross stond iedereen ruim op tijd klaar bij de start om te strijden tussen de andere zeer fanatieke atleten. Er werd om 14.20 uur gestart met de jongens en meisjes B-pupillen: Fenne, Maud, Nikki, Lonne, Noor, Lynn en Siem. Terwijl zij bij de start al klaar stonden, stonden achter hen ook al de Mini/C-pupillen: Imke, Alix, Amber, Bjorn en Skyler klaar. Iedereen was zo gedreven om zo snel mogelijk te lopen dat ze niet konden wachten om te starten! Bij de B-pupillen waren Fenne en Maud wederom aan elkaar gewaagd, maar Fenne wist net iets sneller te lopen. Zij liep de 730 meter in 3.08 minuten. Ze behaalde hiermee een zesde plek binnen een deelnemersveld van 28 atleten. Maud, die de ronde nogmaals geoefend had als warming-up, kwam bij 3.10 minuten binnen en werd negende. Nikki, die er elke wedstrijd wel bij is, finishte als 15e met 3.17 minuten. Lonne liep met een natuurlijke rust over zich het parcours binnen een mooie tijd van 3.27 minuten. Noor en Lynn waren ook zeer gewaagd aan elkaar. Zij kwamen kort achter elkaar binnen: Noor werd 22e met 3.39 minuten en Lynn werd 23e met 3.40 minuten. Siem liep heel dapper als enige GAC jongen B-pupil naar de finish in een tijd van 3.42 minuten. Hij werd 13e.
Bij de Mini/C-pupillen ging de strijd helemaal los! Bij de start waren er al fanatiekelingen gevallen, maar ondanks dat zette iedereen door. Zo was Imke twee keer gevallen, maar ze had enorm veel doorzettingsvermogen en kracht dat ze op stond en gewoon weer verder liep. Het kostte naar de finish toe wel wat traantjes, maar ze finishte als zesde in een mooie tijd van 3.23 minuten. Alix ,die alle 7 (begeleide)wedstrijden mee had gedaan, finishte als 10e in een tijd van 3.35 minuten. Ook Amber zette haar beste beentje voor. Ruim voor starttijd stond ze al in een actieve starthouding klaar. Zij liep de 730 meter over het strand en door het bos in 3.44 minuten en eindigde op de 15e plaats.
Bjorn, die de hele cross competitie al bovenaan in het klassement stond, werd 1e. Hij liep de cross in 3.02 minuten. Bovendien kreeg hij ook nog een ereprijs. Hij was tweede geworden binnen de hele Limbra competitie. Skyler, de jongste van de groep, wist een mooie negende plek te behalen. Hij zei zelf dat hij de andere wedstrijden nog niet op zijn best had gelopen en nu dus ging knallen. Met een hele goede tijd van 3.59 minuten kwam hij over de finish.
We kunnen zeggen dat we de cross-competitie zeer goed en in een gezellige sfeer afgesloten hebben. Binnenkort volgt dan ook nog de uitslag van de interne competitie.

Foto’s: Leon Verhofstad