Junioren op de Nederheide Commanderije Cross

Het was een winderige Nederheide Cross toen Storm Dennis, of Dennis Storm, afgelopen weekend over ons heen kwam gewaaid. Op het stuk langs het water stond windkracht 12 volgens sommige deelnemers en supporters. Voor het publiek was het mooi om te zien dat net na de start ieder groepje een beetje verder naar rechts werd geblazen bij iedere windvlaag. Mooie schuimkoppen waren te zien op het water, en de bomen konden bijna niet schuiner voordat ze omvielen. Gelukkig gebeurde dat niet, al hingen er wel een paar takken op half elf.

De C Junioren jongens mochten het spits afbijten, zij waren een uur eerder aan de start dan de meisjes. Gijs van de Ven, Joris Besselink waren de routiniers, en Lucas van Berlo was de rookie. Lucas zit pas een kleine maand onder atletiek maar heeft zich al heel fanatiek bewezen tijdens trainingen. Hier ging hij zijn eerste cross lopen, en om zijn eigen woorden te gebruiken:”Ja, was wel zwaar, ik heb het een beetje onderschat… Maar het was wel echt heel leuk!”. Lucas eindigde zijn eerste cross als 16e, met een mooie tijd 17:43. Joris Besselink was herstellende van een klein ziektebed, en het is altijd zo goed te merken hoe vlug de conditie achteruit gaat van een griep. Joris had het zwaar, maar geeft nooit op. Hij eindigde de cross op een 14e plek, met een tijd van 14:28. Gijs van de Ven liep erg soepel, altijd fanatiek op de training wierp zijn vruchten af. Een vaste concurrent liet hij ver achter zich en hij eindigde op een hele mooie 5e plek met 11:50 op de klok. Super gedaan jongens!

Natuurlijk waren er ook meiden die de cross liepen. Op klokslag tien voor één was de start van de meisjes Junioren C. de vijf snelle meiden van GAC waren getraind, en gebrand om zich niet te laten verslaan. Daphne van de Ligt was zoals gewoonlijk niet kapot te krijgen, en had nog genoeg energie over voor een mooie eindsprint, zij eindigde de cross als 14e met een tijd van 14 minuten rond. Floor Vulders-Jochems was net terug van een school uitwisseling naar Melle. Een weekje Duits krachtvoer had haar goed gedaan, zij eindigde op een 12e positie met een tijd van 10:45. De volgende twee meiden zijn altijd aan elkaar gewaagd. Het hele cross seizoen liepen ze bij elkaar, en dat maakte het spannend. Laurie Santegoeds is altijd snel op iedere ondergrond, en Alies van Oosterwijk is een geduchte tegenstander. Voor het eerst dit cross seizoen eindigde Alies voor Laurie, zij lag maar liefst 11 seconden voor en zette een tijd van 9:04 op de klok. Eva Kok was zoals vanouds heel snel en goed in haar doen. Zij eindigde op de 2e plaats met 8:36.

De laatst genoemde meiden waren het hele seizoen competitief. Zo bleek ook uit het podium. De Limbra Cross werd afgesloten met een prachtig GAC blauw podium. De drie Atletes straalden toen ze de bekers in ontvangst namen in deze volgorde: Alies van Oosterwijk werd 3e algemeen, Laurie Santegoeds werd 2e, en Eva Kok nam het goud mee met haar 1e plek!

Crossen gaat hard, crossen is vies, crossen is koud. De stoersten onder de atleten lopen deze wedstrijden, onder alle omstandigheden. Het advies van deze simpele trainer, blijf lopen, blijf jezelf pushen om beter te worden, en blijf ook vooral sportief. Doe samen een warming up, en ben blij als een ander beter gelopen heeft dan jij, ondersteun elkaar als het wat minder gaat. Geef elkaar een hand als de prijzen zijn uitgereikt en feliciteer elkaar hartelijk, en doe samen een cooling down. Met de groep. Crossen gaat hard, maar crossen is ook vooral gezellig. Iedereen daar heeft dezelfde prachtige hobby; Atletiek. Dat verbindt iedereen.

Vriendelijke groeten, Roderick Vos, Trainer C junioren.

PS, ik kijk uit naar het volgende cross seizoen.