Bas van de Burgt 9e op NK meerkamp

Afgelopen weekend, 8 en 9 februari, was Apeldoorn weer the place to be voor de Nederlandse meerkamp-top. Alle toppers kwamen aan de start tijdens het NK indoor 7-kamp, waaronder ook Bas van de Burgt van de Gemertse Atletiek Club.
Zaterdag begon de 7-kamp traditioneel met de 60m sprint. Bas benaderde zijn persoonlijk record met 0.02 sec, 7.57 sec een prima opening voor Bas. Het verspringen verliep niet helemaal volgens wens, 5.98m. De kogel stootte hij naar 10.98m maar op het afsluitende onderdeel van de eerste dag wist hij zich te revancheren met 1.95m op het onderdeel hoogspringen, een evenaring van het clubrecord.
Op dag twee, zondag, kreeg Bas wat last van zijn lies maar ondanks lichte hinder liep hij een uitstekende 60m horden in 8.69 sec. Tijdens het polsstokhoogspringen kon hij niet voluit aanlopen maar desondanks toch een nieuw clubrecord met 3.73 m. Tijdens de afsluitende 1000m moest hij 2.56.00 min lopen voor een nieuw clubrecord op het puntentotaal van de 7-kamp. Knokkend voor iedere seconde, liep hij 2.59.01 min, waarmee hij 4606 punten scoorde en het record helaas op 26 punten miste.
Maar al met al een topprestatie waarmee hij wederom liet zien thuis te horen bij de Nederlandse top.
Tweede op de Meerkamp werd Rafael Raap, die vorig jaar de Brabantse kampioenschappen meerkamp in Gemert wist te winnen vóór Bas en eerste werd Pieter Braun, die we binnenkort in Gemert kunnen bewonderen tijdens het 60 jarig jubileum van de Gemertse Atletiek Club.
Als we zijn blessure komende weken onder controle krijgen, dan zullen we Bas over twee weken terug zien op het NK individueel op het onderdeel 60 m horden.