Podium voor GAC-lopers in druk bezette Vlakwatercross Venray

Wedstrijd nummer acht van de Limbracompetitie alweer. De AV Venray organiseerde deze wedstrijd op zondag 26 januari onder goede omstandigheden. Het was heerlijk weer om te lopen en het snelle parcours lag er uitstekend bij.

De eerste start van de dag was zoals iedere wedstrijd die van de lange cross over ongeveer 8000m.
Maar liefst 198 lopers en loopsters gingen van start in de diverse leeftijdscategorieën dus het was na de start zaak om goed positie te kiezen na de brede start om goed te zitten op de smallere delen van het parcours.
Met zijn bliksemstart bracht Stefan v Oosterwijk zijn concurrenten bij de M40 in verwarring. Voor hen was het zaak om te volgen. Even leek het erop dat het Stefan ging lukken om de koppositie te behouden en de overwinning naar zich toe te halen maar in de laatste ronde moest hij toch een gaatje laten met de kop. Wel behaalde hij met zijn derde plek nog een mooie podiumplaats.
Wiljo Ermers liep in Venray zijn beste cross tot nu toe in het seizoen. Hij kon het tempo goed hoog houden en straalde vertrouwen uit. Wiljo werd beloond met een mooie negende plek.
Edwin Kok komt uit in de klasse M45 en ging hier met plek zes aan de haal. Voor Jos de Groot was er een zevende plek in de categorie M50. Jos was flink wat sneller dan de voorgaande editie in Venray maar baalde wel een beetje omdat Ara vd Eijnde hem in de eindsprint voorbij streefde. Ara liep dan ook een zeer goede race en werd de nummer tweeëntwintig bij de senioren.
Drie vrouwen van de Gemertse Atletiek Club gingen voor de lange cross. Eefje Melssen liep niet helemaal lekker deze keer maar kwam bij de vrouwen senioren toch tot een goede zesde plaats.
Natalia Fokina miste het podium bij de V45 maar net met haar plek vier en Francien Lenssen passeerde in deze klasse als nummer acht de meet.
Iets meer dan 4000m was de afstand die de lopers van de korte cross moesten overbruggen. Opnieuw was er een ruime overwinning voor Fannie van Bree bij de V45. Met deze overwinning kan de winst van de competitie eigenlijk niet meer aan de neus van Fannie voorbij gaan. Henny Dekkers werd de nummer vijf in deze klasse en Annemieke Pluijm finishte als zeventiende.
Voor Inge v Veggel was het lang geleden dat ze nog een cross liep. Inge startte voor de eerste keer bij de V35 en behaalde een mooie vijfde plek in haar nieuwe categorie. Voor Melissa Bevers helaas dit keer geen podium maar gezien het feit dat Melissa niet helemaal fit was mocht haar vierde plek bij de senioren er zeker zijn.
Jelle v Oosterwijk gaat iedere week beter lopen en evenals in Helden vorige week was er in Venray opnieuw een hele goede vierde plaats voor Jelle bij de JB. Bart Manders finishte als de nummer negen bij de JB en voor Jeske vd Ligt was er een vierde plaats bij de MA.
Nog twee wedstrijden te gaan en dan kan de eindstand opgemaakt worden van het Limbracircuit.
Het ziet er naar uit dat de GAC-lopers diverse ereplaatsen naar zich toe gaan trekken dit seizoen.