Nieuw parcours recordtijd Koppelcross GAC.

Op 26 januari 2020 gingen 14 teams van start bij de 14e koppelcross van Zondag Ochtend Training (ZOT) en Triatlon van GAC. Het was hiervoor ideaal weer. Al dagen droog, goede temperatuur en geen wind. Niet verwonderlijk dat er een nieuw parcours record werd gevestigd. Ruud van de Laar (lopen) en Leon Royackers (fietsen) kwamen als overwinnaars tot de totaaltijd van 33 minuten en 12 seconden.
Dit jaar waren er voor het eerst extra lopers gevraagd bij de Mooi Weer Lopers, waarvan Ruud ook deel uitmaakt, die op zaterdagmorgen hun trainingen afwerken. Hierdoor konden weer 4 extra teams t.o.v. 2019 worden samengesteld en streden niet minder dan 14 teams voor de overwinning.
Achter de ruggen van Leon en Ruud ontstond een mooie wedstrijd en eindigden de nog verse triatleet Tom van den Elzen samen met Robert-Jan Willekens op een mooie tweede plaats in een tijd van 36 minuten en 24 seconden. Als derde kwamen Thijs van Duijnhoven en Hans Gruijters in een tijd van 37 minuten en 9 seconden over de meet.
De koppels worden elk jaar per loting aan elkaar gekoppeld. Als een snelle fietser aan een snelle loper gekoppeld wordt is vooraf al duidelijk welke teams om de overwinning strijden. Voor volgend jaar gaat de organisatie door een ander loot systeem te kiezen wat aan de voorspelbaarheid doen. Zij gaan voor de uitwerking nog in beraad.
In de Kantine D’n Aanloop worden elk jaar de prijzen voor de eerste 3 koppels en de wisselbeker voor de winnaars uitgereikt onder de traditionele tonen van de doedelzak van Wilbert van de Boom en een warm applaus van de andere deelnemers en supporters. Dit nadat iedere aanwezige al voorzien is van een kop erwtensoep.
Als extra verrassing kregen alle deelnemers nog een t-shirt uitgereikt, die door een gulle sponsor ter beschikking waren gesteld.