Mooie resultaten pupillen GAC bij Jaspercross in Asten.

 

Zondag 5 januari was een enthousiast groepje atleten naar Asten gekomen om daar deel te nemen aan de Jaspercross. Deze cross was tevens ook het Brabants Kampioenschap Cross en onderdeel van de Limbra-crosscompetitie.
Als eerste beten A-pupillen Remco Adriaans en Giel van Oosterwijk het spits af in een groot deelnemersveld van 53 atleetjes. Zij liepen een afstand van 1200 meter. Remco wist de finish te bereiken in 7:07 minuten en werd 27e. Giel kwam niet heel veel later over de finishlijn in 7:19 minuten en behaalde een 32e plaats. Om 14:55 uur waren de B-pupillen, Nikki Ermers, Maud Jansen en Fenne Hurkens aan de beurt om hun race te gaan lopen. Deze dames liepen eveneens de afstand van 1200 meter in een deelnemersveld van 22 atleetjes. Maud wist deze afstand af te leggen in 7:20 minuten en werd 5e. Daarnaast wist Maud een mooie derde plaats te behalen bij de Brabantse Kampioenschappen! Fenne liep deze afstand in 7:38 minuten en werd 9e. Nikki legde dezelfde afstand af in 7:51 minuten en behaalde een 13e plaats.
Een kleine tien minuten later stonden er nog drie Gemertse atleten klaar om in hun categorie, C-pupillen, de afstand van 1000 meter af te leggen tussen maar liefst 49 andere deelnemers. Bjorn Adriaans haalde de finishlijn in 5:30 minuten en werd tweede. Bij het Brabantse Kampioenschap werd Bjorn ook heel mooi tweede. Amber Bevers liep deze afstand in 6:24 minuten en werd negende. Alix Ermers wist te finishen in een mooie tijd van 6:27 minuten en behaalde daarmee de tiende plaats.
Na deze cross met mooie resultaten gaan de pupillen zich voorbereiden op de indoorwedstrijd. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 11 januari in tennishal D’n Ouwe Toren in Beek en Donk. De wedstrijd voor de pupillen start om 10.30 uur en eindigt om ongeveer 13.30 uur. Na de pupillen zullen de junioren nog hun beste beentje voor zetten om er een sportieve atletiekmiddag van te maken. Supporters zijn van harte welkom!