Mooi heuvelparcours voor de Mini/C/B-pupillen bij de Verloscross

Zondag 19 januari gingen er zes enthousiaste atleten naar de Verloscross in Helden. Dit was de eerste keer dat we deze cross opgenomen hadden in ons cross-programma.
Het was dus niet alleen een nieuw parcours voor sommige atleten, maar ook voor sommige trainsters. We startten dan ook met verkenning van het parcours waarbij we meteen warming-up oefeningen deden. Hierbij werden we geassisteerd door junior D-atleet Danique Adriaans. Fenne Hurkens constateerde al meteen dat het toch wel een lange ronde was met veel heuveltjes. Misschien de reden dat ze om 14.35 uur wat gespannen bij de start stond? Of er was wellicht wat spanning omdat teamgenote Nikki Ermers helaas niet mee kon doen en Fenne als enige van GAC B-pupillen moest starten. We weten het niet, maar feit was dat Fenne, ondanks wat spanning, de 1282 meter toch maar weer helemaal had uit gelopen in 6.55 minuten. Van de 16 meisjes werd ze twaalfde. Bij de meisjes pupillen C liepen Amber Bevers en Alix Ermers wederom dichtbij elkaar in de buurt. Zij liepen in totaal 874 meter met nog 16 andere atleten. Amber liep heel relaxt naar de finish in 4.17 minuten en Alix liep in een mooie pas in 4.23 minuten naar de finish. Bjorn, jongens pupil C, was ook weer van de partij en startte in een deelnemersveld van 14 atleten. Hij gaf wederom weer alles en eindigde met 3.41 minuten op een, voor hem niet verwachtte, tweede plek. Ook Skyler, Mini-pupil, was er weer bij en liep stoer zonder zijn vest aan naar de finish in 4.29 minuten. Hij behaalde een mooie negende plek. Allemaal konden we, nadat de kinderen nog even uit de speeltuin geplukt moesten worden, tevreden met een herinneringsmedaille weer naar Gemert terug. Ze kunnen zich gaan klaarmaken voor de Vlakwatercross in Venray of voor de indoor in Den Bosch op zondag 26 januari. Hopelijk is onze fanatieke Nikki dan weer fit en laat ze iedereen bij de cross weer eens zien wat ze in huis heeft!