Mini/C/B/A-pupillen met 13 atleten naar de Vlakwatercross in Venray

Op zondag 26 januari stonden er weer 13 actieve en enthousiaste atleten aan de start van de Vlakwatercross in Venray. Bij de A-pupillen liepen, inmiddels de harde kern van de A-pupillen, Justen de Vries, Remco Adriaans, Menno van Schijndel en Giel van Oosterwijk het parcours van 1500 meter. Zij liepen in een groot deelnemersveld van 39 atleten. Justen, nog maar een paar maanden A-pupil, finishte als 10e met 6.18 minuten. De altijd enorme doorzetter Remco kwam niet veel later over de finishlijn in 6.21 minuten. Hij behaalde hiermee een 12e plaats. Menno liet zich ook niet kennen en liep net achter Remco en werd 13e met 6.30 minuten. Giel liep mooi zijn eigen tempo en finishte in 6.42 minuten en werd 17e.Vervolgens waren Lisa Schrama en Saar Mickers aan de beurt om hun 1500 meter te lopen. Lisa wist dit te lopen in een tijd van 6.52 minuten en werd 16e . Saar, die alweer heel sportief aan een cross mee deed, liep deze afstand in een tijd van 9.42 minuten. Ze bereikte als 33e de finish.
Rond de klok van 14 uur waren de B-pupillen aan de beurt. Zij liepen 1000 meter. In deze categorie zagen we de altijd aanwezige Fenne Hurkens,Nikki Ermers en Maud Jansen van start gaan. Fenne werd 10e met een tijd van 4.33 minuten. Maud behaalde de 14e plaats in een tijd 4.39 minuten. Heel dicht achter haar volgde Nikki. Nikki werd 15e met 4.40 minuten. Als laatste waren de C-pupillen aan de beurt. Zij liepen ook 1000 meter. Ook Bjorn Adriaans, Job de Wit, Alix Ermers en Amber Bevers waren er weer bij. Bjorn ging weer voor een podiumplek. Hij werd dan ook tweede met een tijd van 4.18 minuten. Job behaalde het podium net niet. Hij bereikte als vierde in 4.35 minuten de finishlijn. Alix , die erg geconcentreerd was, wist deze afstand te lopen in een tijd van 5.02 minuten en werd 11e . Clubgenootje Amber week niet van Alix haar zij en wist deze afstand ook in 5.02 minuten te lopen. Zij werd 12e. Met lekker het zonnetje in de lucht en met alle trouwe toeschouwers gingen de pupillen weer tevreden terug naar Gemert. Op naar de volgende cross! De Leudalcross en/of de Nederheide-Commanderije cross.