Grote opkomst van Mini/C/B-pupillen bij eigen wedstrijd in Beek en Donk

Zaterdag 11 januari waren er maar liefst 16 stuiterende Mini/C/B-pupillen die zin hadden om de wedstrijd in tennishal D’n Ouwe Toren te starten. Na een warming-up, waaraan onze trouwe mascotte Speedy ook deelnam, kon er na het spelen van tikkertje eindelijk gestart worden met de teamestafette. Ondanks dat het wat verwarrend was met al die hoedjes en sommige dit voor de eerste keer deden werd er goed gelopen.
Vervolgens, na een korte pauze, volgde het onderdeel hurkhoog. De laatste trainingen was er nog flink geoefend met het onderdeel hurkhoog. De meeste persoonlijke records werden bij dit onderdeel behaald. Zo was dit onderdeel bij Gus, Bjorn, Amber, Lonne, Noor, Lise en Meike hun beste onderdeel van de vier onderdelen. Mini-pupil Gus werd hierbij vijfde in zijn categorie met een hoogte van 0.65 meter. Bjorn wist een hoogte van 0.75 meter te behalen. Dat was een nieuw persoonlijk record! Hij werd vijfde in de categorie C-pupillen. C-pupil Amber behaalde hier een hele mooie eerste plek met een hoogte van 0.80 meter! Dit was tevens een verbetering van 5 cm. hoger. Verder kunnen we van Amber ook nog vermelden dat ze ook een echte doorzetter is, Zij liep namelijk dapper nog een keer 40 meter horden nadat ze was gevallen en twee geschaafde knieën had. Bij de B-pupillen sprongen Lonne, Noor en Lise 0.70 meter hoog en kwamen hiermee op de 21ste plek. Voor Lise was het tevens ook een persoonlijk record. Meike behaalde een zestiende plek met een hoogte van 0.75 meter. Bij dit onderdeel wist Joes helaas geen persoonlijk record te halen, maar we willen wel even benoemen hoe super geconcentreerd hij bij dit onderdeel was. Hij stak zelf even een duim omhoog om te zeggen dat hij klaar was en wachtte op reactie, een duim terug van de trainster, om te starten. Joep was ook geconcentreerd en hij zweefde met zijn handen in de lucht echt over de lat heen. Bij het onderdeel sprint lieten deze twee jongens zien dat dit hun beste onderdeel was. Joes, categorie C-pupil,behaalde namelijk een tweede plaats op dit onderdeel. Hij liep de 40 meter sprint in een snelle 7.4 seconden. Joep liep ook ontzettend snel en finishte met een tijd van 7.7 seconden. Goed voor een tiende plek bij de C-pupillen. Imke, C-pupil, behaalde bij de meisjes een eerste plek met de snelste tijd van al onze pupillen, 7.0 seconden. Imke wist dan ook nog eens met alle onderdelen samen een derde plek te behalen. Job verbeterde zichzelf helaas niet op dit onderdeel, maar werd op dit onderdeel toch nog tweede. Hij ging net als Joes de finish over in 7.4 seconden. Job behaalde geen persoonlijke records deze wedstrijd, maar ondanks dat werd hij toch nog in totaal derde bij de jongens categorie C-pupillen. Ook Maud, B-pupil, finishte met 7.4 seconden. Zij werd zesde in haar categorie. Siem, ook B-pupil, werd achtste. Hij liep de 40 meter in 7.5 seconden wat voor hem een persoonlijk record was. Mini-pupil Skyler, waarschijnlijk ook de kleinste van de groep pupillen, was met zijn korte beentjes ook supersnel. Hij liep de 40 meter in 8.8 seconden. Goed voor een zevende plek in zijn categorie. Fenne en Stijn presteerden op de onderdelen horden en stoten goed. Fenne werd bij de meisjes B-pupillen tweede bij de horden met een tijd van 7.6 seconden. Tevens de snelste van al onze GAC-pupillen. Stijn had enorme kracht en stootte de medicienbal 3.60 meter ver. Goed voor een derde plek bij de Mini-pupillen en een mooi nieuw persoonlijk record.
En alsof het nog niet genoeg was werden Fenne en Bjorn ook nog eens gehuldigd. Fenne omdat ze Brabantse Kampioen was en Bjorn omdat hij eerste was bij de limbracross van het seizoen 2018/2019. Wij trainsters zijn weer supertrots op iedereen!