GAC’ers bij indoor Beek en Donk

Een compleet team van elf A-pupillen stond afgelopen zaterdag, 11 januari, aan de start bij de indoorwedstrijd in Beek en Donk. Naast de gebruikelijke team-estafette stond ook 40 meter sprint, 40 meter horden, hoogspringen en kogelstoten op het programma.

Remco Adriaans zorgde deze dag voor de beste prestatie binnen het GAC-team. Hij verbrak zijn persoonlijk record bij het hoogspringen met maar liefst 10 centimeter tot een mooie 1,20 meter en hij werd daarmee derde bij het hoogspringen. Justen de Vries was naast Remco de enige andere jongen in het team en hij was deze dag niet zo tevreden, hoewel hij een evenaring van zijn pr had bij het kogelstoten van 4,40 meter en sprong hij bijna zijn record van 1,00 meter, maar kwam deze keer uit op 95 centimeter.
Twee pupillen deden op deze dag voor het eerst mee met een atletiekwedstrijd. Aan Femke Claasse was niet te merken dat het haar eerst wedstrijd was. Ze voelde zich als een vis in het water en haalde een aantal mooie prestaties, waaronder 1,00 meter bij het hoogspringen. Voor Rivka Hendriks was het ook haar eerste wedstrijd als lid van GAC. Zij liet al een mooie hoogspringtechniek zien en sprintte op de 40 meter naar een mooie tijd van 8.3 seconde. Saar Mickers haalde op deze wedstrijd in de sporthal in Beek en Donk twee persoonlijke records. Het kogelstoten ging erg goed en Saar stootte de kogel naar een afstand van 4,10 meter. Bij het hoogspringen was ze goed op dreef waar ze een prima prestatie neerzette met 90 centimeter. Ook bij Liv Keursten ging het hoogspringen heel goed, ondanks de spanning voor de wedstrijd. Zij had goed getraind op hoog en behaalde nu een mooie 90 centimeter. En ook bij het kogelstoten behaalde zij een nieuw persoonlijke record en stootte de kogel naar 4,50 meter.
Thalyz Wau had vandaag haar dag bij het sprinten. Zij behaalde bij zowel de 40 meter sprint als de 40 meter horden een pr van resp. 6,6 en 8,1 seconde. Daniaya liep haar hordenrace zoals we van haar gewend zijn, met een perfecte techniek. Haar tijd kwam uit op 8,1 seconde. En bij het hoogspringen sprong ze met gemak over 1,05 meter.
Lisa Schrama en Puk Geerts lopen allebei erg krachtig tijdens de sprint en liepen met 7,1 en 7,3 seconde goede tijden. Pip Mezenberg heeft het meestal druk met hockeyen, maar als ze kan pakt ze zo nu en dan een atletiekwedstrijd mee. Ze is wat sterker geworden, want ze stootte de kogel naar een persoonlijk record van 4,90 meter.
Al met al was het een geslaagde wedstrijd met een gezellig en goed bezet GAC team. Op 26 januari komen de pupillen weer in actie tijdens de indoor in Den Bosch.