Fannie van Bree Brabants Kampioen masters

De zesde wedstrijd in de Limbracompetitie werd op 5 januari 2020 gelopen in Asten. De organiserende vereniging Jasper Sport had in deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tevens het Brabants kampioenschap cross te verwerken. Twee wedstrijden in één dus in Asten.
Het parcours was prachtig geprepareerd door de parcoursbouwers en zij hadden dit niet voor niets gedaan gezien het grote deelnemersveld van de Jaspercross/Brabants kampioenschap

De korte cross was in Asten ook echt een korte cross. Slechts 3000m hoefden de lopers af te leggen.
Vier vrouwen van de Gemertse Atletiek Club namen deel aan de kortste afstand. Melissa Bevers liep een dijk van een wedstrijd bij de vrouwen senioren. Hoewel ze naar eigen zeggen niet zo van de korte afstanden is wist Melissa een prachtige derde plek in de wedstrijd te behalen op luttele seconden van de winnares en liet op de korte afstand verschillende dames achter waarvan ze eerder niet gewonnen had. Chapeau voor Melissa met haar podiumplek in de Jasper cross en derde plaats op het Brabants kampioenschap.
Fannie van Bree loopt in de klasse V45. Fannie wist vooraf dat er kansen waren op de overwinning maar dan moet je nog wel afrekenen met de concurrentie. Drie loopsters gaven elkaar in het begin van de wedstrijd niet veel toe maar gaandeweg de race kon Fannie verder weglopen en de race in haar voordeel beslissen. Dus het kampioenschap bij de V45 en de winst in de wedstrijd was voor Fannie. Henny Dekkers liep een goed wedstrijd in dezelfde klasse en eindigde als de nummer vier en voor Annemieke Pluijm was er een achtste plek.
Stijn Verbruggen zagen w e van start gaan bij de mannen korte cross. Stijn finishte op een mooie twaalfde plek en voor Arie Adriaans was er bij de M45 een zevende plaats.

8000m was de afstand van de lange cross in het Astense bos. Een groot veld lopers ging van start in deze wedstrijden. Al na de tweede ronde begonnen de koplopers de wat mindere lopers in te halen. Af en toe viel dat niet mee op de smalle paden en was het slingeren en uitkijken. Voor Stefan van Oosterwijk liep de wedstrijd als een trein. Hij ging goed vooraan mee van start en hoewel het zwaar werd voor hem wist hij zijn positie goed te verdedigen. Na 8000m kwam flitste Stefan als de nummer twee bij de M40 over de finish. Voor Stefan was er een dubbele prijs want met deze prestatie werd hij ook nog eens de nummer twee in het BK bij de M35.
Nog twee top tien noteringen bij de M40 voor GAC waren er voor Jan vd Broek met een zevende en Wiljo Ermers met een achtste plek.
Op de lange cross zagen we verder Ara vd Eijnde die zeventiende werd bij de senioren, Edwin Kok finishte als zesde bij de M45 en voor Dorus Jaspers was er een mooie podiumplek in de vorm van een derde plek bij de M50. Jos de Groot werd hier vierde en Maarten Manders veertiende.
Junior B Jelle van Oosterwijk finishte na zijn 4000m meter als de nummer dertien.