Fanatieke pupillen Skyler en Jazz naar indoor-wedstrijd in Den Bosch!

Zondag 26 januari gingen Mini-pupil Skyler en C-pupil Jazz naar de indoor-wedstrijd bij O.S.S. VOLO in Den Bosch. Beiden hadden hun eigen fans meegenomen en Speedy was er ook weer bij. Er werd gestart bij het stoten. Sommige regeltjes waren hierbij nieuw, maar dat pikten ze snel op en weerhield ze niet om goed te stoten. Zo stond Skyler koelbloedig met zijn spierballen klaar om eens te laten zien wat hij kon. Hij stootte dan ook 2.40 meter ver. Een geweldige verbetering van 40 centimeter! Dus een nieuw persoonlijk record. Ondanks dat Jazz haar staande record niet had verbeterd met een krachtige stoot waarbij de bal 3.60 meter ver kwam, wist ze bij dit onderdeel toch derde te worden! Daarna werd er 35 meter gesprint. Als kleinste pupil liep Skyler tussen alle grote, oudere pupillen ontzettend snel. Hij liep het in 7.9 seconden en werd in totaal vierde bij dit onderdeel. Jazz was wat sneller en liep het in 7.1 seconden. Goed voor een tweede plek. Na een lange gezellige pauze volgde het onderdeel hoogspringen. Hier lieten ze beiden aan alle deelnemende atleten zien hoe goed ze de techniek beheerste. Met een goede schaarsprong wist Skyler, die voor het eerst op een wedstrijd hoogspringen had gedaan, een mooie hoogte van 0.55 meter te behalen. Jazz had al meerdere sprongen gedaan, maar was even wat vaart kwijt. Ze kreeg als tip mee om door te blijven lopen. Dit resulteerde in een nieuw persoonlijk record. Ze sprong 0.85 meter hoog. Als laatste werd er nog 35 meter horden gelopen. Wederom waren de dikke rechtopstaande matten aan het einde van de 35 meter motiverend om door te blijven lopen over de finishlijn. Met flinke vaart gingen beiden over de horden om de matten aan te tikken. Vervolgens keerde Skyler steeds vol concentratie, kijkend naar de lijnen op de vloer in de zaal, steeds terug om steeds weer actief aan de startlijn klaar te staan. Ook Jazz stond steeds keurig op tijd klaar om te starten. Skyler liep de 35 meter horden in 9.5 seconden en Jazz liep het in 8.2 seconden. Vervolgens, na eventjes wachten en lekker van een verdiende lolly snoepen, was er de prijsuitreiking. Jazz werd in de totaaluitslag tweede en haalde met een grote lach en vol trots haar medaille en diploma op. Helaas was Skyler niet in de prijzen gevallen en was hij enigszins teleurgesteld, maar dat was op de weg terug naar huis alweer vergeten. Hij had zo zijn best gedaan dat hij erg moe was en hij lekker in de auto even zijn ogen sloot. En zoals Speedy al op zijn papiertje op zijn buik gespeld had: Skyler en Jazz zijn toppers!