Actief weekend voor GAC jeugd

Afgelopen weekend trokken diverse Gemertse atleten door het land om verschillende atletiekwedstrijden te bezoeken. In Utrecht en Vught waren twee indoor wedstrijden en in Helden was een crosswedstrijd meetellende voor de interne cross-competitie van GAC.
Aan de indoorwedstrijd in Utrecht werd deelgenomen door Bas van de Burgt en de junioren Ryan Rooijackers en Ralf Kluijtmans. Ralf was deze wedstrijd goed op dreef en verbeterde zijn twee weken oude clubrecords ook nu weer. Op de 50m sprint liet hij zijn klasse zien door de klok op 6.47 seconde stil te laten staan, waarmee hij de tweede plek op de nationale ranglijst behaalde. Ook op de 60 meter sprint verbeterde hij zich tot 7.77 seconde. Met kogelstoten kwam hij tot een hele mooie prestatie van 11.09 meter. Voor Ryan was het zijn eerste wedstrijd dit winterseizoen. Met een enorme kreet liet hij de zaal in Utrecht weten enorm blij te zijn met zijn nieuwe persoonlijke record van 1.61 meter met hoogspringen. Het kogelstoten was al begonnen toen Ryan nog aan het hoogspringen was, maar alsnog kwam hij goed uit de verf met 9.43 meter. Op de afsluitende 60 meter wist hij ook zijn PR te verbeteren tot een mooie 7.93 seconde. Bas kwam ditmaal aan de start bij het kogelstoten, de 60 meter sprint en de 60 meter horden. Op het kogelstoten verbeterde hij zijn eigen clubrecord met 6 centimeter en kwam keurig tot 11.56 meter. Op de sprint onderdelen kende hij een goede seizoensopening 8,70 seconde op de horden en 7.57 seconde op de 60 meter sprint mogen er zijn.
Ralf kom volgende week aan de start van de Nationale C-spelen in Apeldoorn en Bas kan zich opmaken voor het NK Meerkamp en de NK Senioren in februari in Apeldoorn
Marieke van den Boogaard was zich aan het voorbereiden op haar eerste NK, namelijk het NK masters indoor en ging daarom naar Vught om daar te kunnen verspringen. Voor een eerste opening kwam ze tot een respectabele 4.23 meter. Komende weken kan ze zich helemaal focussen op het verspringen, dus een verbetering komt er zeker nog.
Bij de crosswedstrijd in Helden werden diverse podiumplaatsen behaald. Bij de meisjes C-junioren was Eva Kok weer oppermachtig en liep solide naar haar 6e overwinning deze winter. Laurie Santegoeds en Alies van Oosterwijk waren erg aan elkaar gewaagd maar net voor de finish was het Laurie die nipt de 3e plaats voor zich opeiste ten koste van Alies die ook een prima wedstrijd liep.
Joris Besselink verdedigde de eer van GAC bij de C-jongens net als zijn broer Lennard bij de D-jongens. Joris vocht zich dapper naar de 11e stek bij de C-junioren. Lennard was super gemotiveerd om mee te gaan strijden in het middenveld bij de D-junioren, na een wat optimistische eerste ronde kwam hij op wilskracht toch keurig in 11:19 minuut over de finish. Bij de meisjes D waren het Ella en Danique voor GAC. Beide dames konden met de sub-top mee strijden. Ella finishte keurig 5e en Danique 8e, een super prestatie voor beide meiden.