Snelle jongens bij de Zandboscross in Deurne

Afgelopen zondag werd de vierde wedstrijd gelopen van het Limbra Crosscircuit; de Zandboscross in Deurne. Op deze prachtige zondagmiddag verschenen bij de A-pupillen vier jongens van GAC Gemert aan de start in een deelnemersveld van in totaal 38 jongens in deze categorie.

Zoals al bleek tijdens de warming-up hadden de jongens er veel zin in. Omdat Remco Adriaans graag helemaal vooraan wilde starten, moesten ze al vroeg bij de start klaar gaan staan om een plek vooraan te veroveren. Na het klinken van het startschot is het altijd dringen en uitkijken geblazen dat je niet over elkaars voeten valt op het eerste stuk, maar gelukkig ging alles goed.

Justen de Vries is er iedere week bij. Hij heeft zichtbaar plezier in het hardlopen en ook zondag liep hij met een lach op zijn gezicht naar de finish. Hij eindigde op een mooie dertiende plek in dit grote deelnemersveld.
Menno van Schijndel was een paar dagen voor de wedstrijd nog ziek geweest, maar dat was aan zijn prestatie zondag niet te merken. Hij loopt iedere week een beetje meer ontspannen en bouwde zijn race goed op. Hij werd 18e deze dag, in de middenmoot van het deelnemersveld.
Voor Remco Adriaans is het doel om iedere week een tandje sneller te gaan. Zijn droom is om een keer te winnen, maar zoals hij zelf al zei: meedoen is belangrijker dan winnen! Hij eindigde ook in de middenmoot, maar staat nu in de tussenstand van de Limbracompetitie wel op een mooie 10e plaats.
Giel van Oosterwijk verdeelde zijn energie goed over de 1400 meter die hij moesten lopen. Hij startte liever wat verder naar achteren om uit het gedrang te blijven. Hij vindt hardlopen nu eenmaal erg leuk en wil voor zichzelf een fijne cross lopen. Een podiumplek is niet het doel van deze tweedejaars A-pupil. Hij eindigde op een mooie 23ste plaats en hij mag dan ook tevreden zijn met deze prestatie.

Ook bij de jongere pupillen stonden veel GAC’ers aan de start. Bij de meisjes pupillen B deden Fenne Hurkens, Maud Janssen, Nikkie Ermers en Noor en Lonne Ploegmakers mee. Zij liepen hun 1200 meter allemaal tussen de 5,50 en 6,15 minuten.
Bij de jongens pupillen B wist Siem van de Wetering een mooie 9e plaats te veroveren. Bij de C pupillen werd Alix Ermers 7e bij de meisjes en sleepten Job de Wit en Bjorn Adriaans de tweede en derde prijs binnen. Heel knap!
Bij de mini’s zagen we Gus van de Wetering aan de start. Hij is nog niet zo lang lid maar deed toch al mee. Hij moest 1200 meter lopen, wat best ver is voor de jongste deelnemers. Maar hij liep de cross uit en kwam als 12e over de finish.