Pietentraining voor de Mini/C/B-pupillen!

Woensdag 27 november kwamen er allerlei sportieve Mini/C/B-pupillen pietjes naar de gymzaal bij kindcentrum De Berglaren. Iedereen was al super beweeglijk en vol ongeduld om te gaan beginnen! De zaal stond vol met materialen voor het pieten-parcours, dus het was nu even wachten in het kleedlokaal. Maar dat maakte de aankomende nieuwe pietjes niet uit, want daar stonden ook (nieuwe)banken waar je op en af kon springen! Ook werd er, net als echte pieten ook doen, voorzichtig om het hoekje bij de deur gekeken… wat stond er klaar? Eindelijk was het toen 18.30 uur en konden de aankomende pietjes de zaal in. Hier vertelde Anne-Mieke en Sandra dat Sandra een brief van briefjespiet had gekregen. De brief zat bij Sandra in haar zweet-sportschoen!
Sandra had steeds haar sportschoen gezet, maar er niets in gekregen (schoen stonk). Ze had toen samen met Anne-Mieke en Lieke een brief over de pupillen geschreven en door deze brief kregen de pupillen een brief terug in de schoen van Sandra. Daar stond o.a. in dat Sint wat oud en vergeetachtig is en niet meer wist hoe sportief de pupillen waren. Dat moesten ze maar weer gaan bewijzen met de pietengym! Geen probleem voor onze pupillen! Ze liepen daken op en af op allerlei verschillende manieren: met handen en voeten, al schuivend op hun buik, zijwaarts lopend..enz. Ook sprongen ze van daken met de meeste gekke, hoge sprongen. Verder maakten ze kunstjes: bijvoorbeeld allerlei verschillende koprollen. Ook gingen ze met gemak door de schoorsteen: tijgerend op de buik, op de rug en op hun zij. Ze sprongen ook van dak naar dak ook al stonden de huizen steeds verder uit elkaar. Daarnaast gooiden ze pakjes in de schoorsteen. De schoorsteen stond steeds verder weg en ze moesten ook een keer de pakjes achterover in de schoorsteen gooien. En dit allemaal met een ‘pakje’(dat was hun eigen diploma al) in hun handen wat niet op de grond mocht komen. Daar werd ook erg creatief mee om gegaan: het werd onder hun pietenmuts gestopt of er werd gevraagd of de trainsters het even vast konden houden terwijl ze de opdracht uitvoerde… Dit allemaal liet maar eens zien dat onze pupillen sportief, beweeglijk, vlug, geconcentreerd en creatief waren. Allemaal eigenschappen om een goede piet te zijn! En met trots kunnen we zeggen dat ze dan ook allemaal geslaagd waren voor de pietengym! Met een welverdiend diploma op zak en lachende gezichten gingen de nieuwe pietjes naar huis! De twee pieten die maandag 2 december bij de training komen meedoen kunnen hun borst alvast nat maken, want ze hebben concurrentie van onze pupillen!