Opnieuw goede prestaties GAC lopers in Deurne

Zondag 1 december werd wedstrijd nummer vier uit de Limbracompetitie gelopen. Voor de lopers van de GAC bijna een thuiswedstrijd in Deurne. De parcoursbouwers verdienden een compliment. Niet alleen voor de mooie ronde maar ook voor de staat van het parcours. Alles prima aangegeven , bladvrij en vrijwel iedere boomwortel was voorzien van een merkteken. Chapeau. En als dan ook nog eens het weer geweldig meewerkt heb je alle ingrediënten bij elkaar om een mooie wedstrijd te houden.

Vermeldingswaardig is vooral het lopen van de meisjes junioren C die zorgden voor een clean sweep voor de Gemertse Atletiek Club. Met op nummer één Eva Kok, op twee Laurie Santegoeds en de nummer drie Alies van Oosterwijk domineerden deze dames de wedstrijd.
De lange cross in Deurne had een afstand van ruim negen kilometer. Ara vd Eijnde was in de week voorafgaand aan de wedstrijd niet geheel fit maar mocht tevreden zijn met zijn achttiende plek in het senioren veld. Ook Wout Vinken, die als prins carnaval in Venhorst momenteel veel andere prioriteiten kent, liep niet onverdienstelijk naar een eenentwintigste plek.
Vier GAC-ers in het veld bij de M40. Opnieuw liep Stefan van Oosterwijk een ijzersterke wedstrijd en kon hij meestrijden om de ereplaatsen. En opnieuw lukte dat met een mooie derde plaats in zijn klasse. Voor Edwin Kok was er aan de finish nog juist een plekje in de top tien. Wiljo Ermers is bezig terug in de goede vorm te raken. In de strijd met clubgenoot Jan vd Broek trok Wiljo aan het langste eind met een mooie vijftiende plek. Jan vd Broek ging bijna gelijktijdig over de meet en werd zestiende. In het grote deelnemersveld bij de M50 liep Jos de Groot vooraan mee. En zijn vijfde plek in de wedstrijd mocht er zeker zijn. Maarten Manders heeft iets met Deurne. Ieder jaar loopt hij daar goed. Ook nu weer getuige de mooie twaalfde plek voor Maarten. Peter Verbruggen kwam niet in het juiste ritme en was dan ook minder tevreden. Toch was zijn plek in het veld zeker niet slecht. Peter werd zestiende. Voor Adriaan Dekkers was de wedstrijd een paar honderd meter te lang. Door een opspelende kuitblessure moest hij de laatste paar honderd meter flink gas terug nemen en zelfs een stukje wandelen. Adriaan werd vijfde bij de M60.
Voor Eefje Melssen was er een afstand van ruim zeven kilometer bij de vrouwen lange cross. Met een tijd die flink was sneller was dan in de voorgaande editie finishte Eefje als de nummer zes in het vrouwenveld.
4800m stond er op het programma voor de korte cross wedstrijden. Stijn Verbruggen en Arie Adriaan werden bij de mannen respectievelijk eenentwintigste en zesentwintigste.
Een niet geheel fitte Melissa Bevers moest helaas genoegen nemen met een plek naast het podium. Maar haar goede vierde plek bij de vrouwen is zeker het vermelden waard.
Fannie v Bree won haar wedstrijd bij de V45 na een sterk gelopen race op overtuigende wijze. Voor Henny Dekkers was er in dezelfde wedstrijd een derde plek.
Bart Manders en Jelle v Oosterwijk komen uit in de klasse jongens junioren B. Zowel Bart als Jelle waren na afloop van hun wedstrijd zeer tevreden met hun resultaat. Baart werd zevende en Jelle finishte net na Bart op een achtste plek.