Neelderveldloop met zes maal podium voor GAC

Zaterdag 21 december 2019 werd de vijfde cross van het Limbracircuit gelopen. Swift Roermond organiseerde de Neelderveldloop op en rond de voetbalvelden. Een echte veldloop dus. En ook die kunnen zwaar zijn. Vooral als er al een aantal ronden gelopen zijn. Uitgetrapte bochten en water wat omhoog komt door de bodem waardoor het lekker gaat schuiven over de leem . Niet bepaald de makkelijkste wedstrijd dus.

Voor de lange cross stond een afstand van 9700m op het programma. En dat was het ook zeker wel. Hoewel het naar eigen zeggen in de derde/vierde ronde wat moeizaam ging liep Stefan van Oosterwijk opnieuw een sterke wedstrijd in het Roermondse. En wederom was er een podiumplek voor Stefan met een mooie tweede plaats bij de M40. WiljoErmers nestelde zich eveneens voor in het veld van de M40 en eindigde op plek zeven. Edwin Kok had het niet makkelijk maar zijn vijfde plek bij de M45 mocht er zeker ook zijn.
Maarten Manders en Peter Verbruggen liepen bij de M50 de eerste ronden gebroederlijk samen. Geleidelijk aan was het Maarten die wat afstand nam van Peter en dit leverde Maarten een achtste plek en Peter eindigde nog juist in de top tien. Een niet geheel fitte Georgy Sinelshchikov tekende een zevende plek op in de klasse M55 en Ara vd Eijnde werd nummer zeventien in het seniorenveld.
Natalia Fokina was op de lange cross ditmaal de enige vertegenwoordigster van de Gemertse Atletiek Club . In het veld bij de V45 was er voor Natalia wederom een podiumplek. Natalia finishte hier als de nummer twee.
Melissa Bevers miste op drie tellen het podium bij de vrouwen op de korte cross. Melissa was echter tevreden met haar optreden en vierde plek in de wedstrijd over 4700m. Henny Dekkers mocht op de korte cross V45 plaatsnemen op plek twee van het ereschavot en voor Annemieke Pluijm was er in dezelfde klasse een mooie zesde plaats.
Bij de mannen korte cross zagen we Stijn Verbruggen als de nummer dertien finishen en Arie Adriaans werd bij de M45 heel mooi zesde.