Mini/C/B-Pupillen als kerst-missen en kerst(b)engels aan de start bij de Topvorm Kerstloop

Tweede kerstdag was er weer de jaarlijkse Topvorm Kerstloop nabij het kasteel van Gemert.
De opkomst van de Mini/C/B-pupillen was groot. Wel 13 pupillen begonnen deze kerstdag al sportief door 1250 meter te gaan rennen.
En ook sommige ouders volgden daarna het voorbeeld van deze zeer enthousiaste en fanatieke pupillen.
Om 9.15 uur verzamelden ze allemaal bij cafe D’n Engelenburcht voor de voorbereiding op deze loop. De voorbereiding bestond niet alleen uit een warming-up terwijl het rondje nogmaals werd verkend. Nee, de pupillen werden ook omgetoverd tot heuse kerst-missen en kerst(b)engels. De acht meisjes Amber, Meike, Nikki, Alix, Zoë, Jazz, Lynn en Imke kregen een groene sherp. Van de 5 jongens, Bjorn, Joep, Thijm, Stijn en Timo wilden er drie witte engelenvleugels. Daarnaast werd er creatief aan de slag gegaan met gekleurde-en glitter haarspray. Ook de trainsters moesten eraan geloven en kregen een mooi roze kleurtje in hun haar. Om 10.15 uur klonk dan het startschot en hadden onze kerst-missen en kerst(b)engels de stoute sportschoenen aangetrokken en gingen er mooi tegenaan. Vol energie renden ze van de startstreep weg om 2 ronden te lopen. Bjorn ging weer als een speer en liet zelfs een aantal A-pupillen achter zich en finishte als 6e van de 22 deelnemers. Hij liep het in een tijd van 5.12 minuten. Thijm en Joep waren wat aan elkaar gewaagd zij kwamen achter elkaar binnen. Thijm werd 9e met een tijd van 6.00 minuten. Bij Joep zagen we tijdens het lopen dat de spanning er een beetje af was en hij vrolijk naar een 10e plek liep met een mooie tijd van 6.08 minuten. Tussen Joep en Stijn zagen we op de 12e plek we nog een ex-GAC-er, Timo van den Eijnde. Hij was het hard rennen nog niet verleerd. Bij Stijn en Timo werkten de vleugels goed want zij vlogen het parcours over. Stijn kon zelfs tijdens zijn loop nog een dikke duim opsteken dat alles goed ging en Timo liep met een glimlach van oor tot oor. Er was weer veel plezier met het lopen. Stijn werd 14e met 6.53 minuten en Timo werd 16e met 7.11 minuten. Ook onze knappe missen liepen met veel plezier en daarnaast behaalden ze allemaal mooie prestaties. Zo werd Nikki met een tijd van 5.33 minuten 3e van alle meisjes pupillen. Zij werd door haar eigen vader, ook fanatieke loper en vrijwilliger van GAC, het podium opgeroepen. Imke had alles gegeven maar miste op een haar na het podium. Zij finishte met een tijd van 5.38 minuten net na Nikki op de 4e plek. Dat wordt spannend als deze twee samen nog eens een cross lopen. Lynn liep met haar mooie roze vlecht-knot ook een hele mooie wedstrijd. Ze werd 6e met een snelle tijd van 5.56 minuten. En waarschijnlijk wil Alix in de voetsporen van zuslief treden, want ook zij liep supersnel en finishte direct na Lynn in een tijd van 5.57 minuten! Jazz, Meike, Zoë, en Amber volgden elkaar op. Jazz bruiste van de energie en werd 9e met 6.23 minuten. Meike en Zoë konden bijna hand in hand de finish over, want qua tijd zaten ze heel erg dicht bij elkaar! Meike werd 10e met 6.44 minuten en Zoë werd 11e met 6.45 minuten. Amber liet nog drie atleten achter haar en sloot de rij van GAC-ers met een 12e plek. Zij liep het in 7.16 minuten.
Het zusje van Thijm, Sofie, deed ook mee en werd 14e met een tijd van 7.47 minuten.
Al met al was het weer een hele gezellige en sportieve start van Tweede Kerstdag!

Foto’s in fotoalbum  en in Flickr (Hoge resolutie)