Bostraining in Handel voor de Mini/C/B/A-pupillen

Zondag 24 november verzamelden er 16 pupillen om mee te doen met de bostraining.
Even heerlijk lekker buiten trainen met z’n allen! De training werd in de speeltuin van Handel gestart met ‘strookjesloop’. Er werden kleine groepjes gemaakt en ieder kreeg een strookje met daarop van boven naar beneden verschillende materialen afgebeeld. Deze moesten in volgorde door de hele speeltuin gezocht worden! Soms was het even zoeken en werden er kleine hints gegeven, maar eenmaal helemaal in het spel werd er hard gerend om de spullen te verzamelen.
Na deze warming-up gingen we naar de inmiddels welbekende trainingsberg. De Mini/C/B-pupillen zagen de 4 fanatieke A-pupillen in hun ooghoeken ook dezelfde trainingsberg (een stukje verderop)op en af lopen. Zij trainden hard om steeds sneller te lopen binnen een bepaalde tijd.
Voor de Mini/C/B-pupillen waren er 2 rondes uitgezet. 1 ronde ging, via een bocht om een boom, de berg op en af. De andere ronde was wat vlakker, maar had ook kleine hindernissen. Zo moesten ze onder een gebogen tak door, over het hobbelige pad lopen, dwars door bergjes bladeren. De dobbelsteen bepaalde of je de ‘grote’ ronde (berg op en af) of ‘kleine’ ronde (het wat vlakkere parcours)moest lopen. Gooide je 1-3-5 dan liep je de grote ronde en gooide je 2-4-6 dan liep je de kleine ronde. Na de ronde ontving je een kaartje. Deze moest je goed bewaren want wanneer de tijd verstreken was werden deze geteld. Wie had de meeste kaartjes van dezelfde soort? En later in het programma: wie had de meeste kaartjes? De tijd werd steeds iets langer met als rustmomentje ertussen even wat minder minuten lopen. Ook werden de rondes nog omgekeerd gelopen binnen een bepaalde tijd. Ze bleven maar rennen en rennen! Ze waren allemaal zo gemotiveerd bezig, dat het ineens al 11.05 uur was! De tijd vloog voorbij!
Dus we gingen snel weer terug naar de speeltuin en daar kregen ze nog een appeltje voor de dorst! Het was een gezellige, sportieve ochtend waarbij we lekker een frisse neus gehaald hadden en de dag fit gestart waren!