Triathlon zomer ten einde

Triathlon Groep Gemert kijkt terug op een geslaagd seizoen. In de nazomer stonden er nog enkele wedstrijden op het programma en werd de interne Challenge Competitie hervat.
Op 25 Augustus namen Janny Spierings en Wilco Mansvelders deel aan de Triathlon Noordoostpolder in Emmeloord. Met de hele triathlon van Roth in Juli j.l. nog in de benen wisten Janny en Wilco knap de halve triathlon eruit te persen in respectievelijk 5 uur 43 en 5 uur 41. Beide waren positief verrast in het parcours en ambiance van deze wedstrijd.
In Helmond werd op 29 September rondom recreatieplas Berkendonk de eerste editie van Triathlon Brabant georganiseerd. Onder erbarmelijke weersomstandigheden stonden Richard Dwanna en Jim en Johan van Eemeren hier aan de start. Wedstrijdzwemmer en aankomend triatleet Jim trainde gedurende de zomer samen met de Triathlon Groep. Na 2 uur en 40 minuten volbracht hij trots zijn eerste kwart triathlon.

Na de zomerstop werd op 25 Augustus de interne Challenge Competitie hervat met het vijfde onderdeel, een triathlon “Andersom”, bestaande uit 3 km lopen, 10 km fietsen en tenslotte 1 km zwemmen. Johan van Eemeren schreef deze editie op zijn naam en vergrootte zijn voorsprong op concurrent Thijs van Duijnhoven in het klassement.

De Mystery Race, het zesde onderdeel, op 4 oktober bestond uit drie afzonderlijke rondes fietsen van 10 km. In de 1e tijdritronde was Richard Dwanna de sterkste. John van de Wijngaard reed exact zijn vooraf opgegeven gemiddelde fietssnelheid en won de 2e ronde. In de 3e koersronde voerde Richard lang heldhaftig de koppositie aan. Tactisch was dit allerminst toen John hem versloeg in de eindsprint. John werd de winnaar van de dag.

De competitie werd op zondag 27 Oktober afgesloten met een Run Bike Run. Johan van Eemeren was de snelste in deze race en is na zeven onderdelen de Challenge kampioen van 2019. Behoudend kwam Thijs van Duijnhoven als 2e over de finish en stelde hiermee zijn 2e plaats in het algemeen klassement veilig. Henk Martens zette een mooie 3e tijd neer en is de eerste winnaar van het Duathlon klassement. Spannender was de strijd om de 3e plaats in het algemeen klassement tussen Richard en Peter van der Putten. Na een pittige strijd kwamen zij uiteindelijk gebroederlijk samen over de finish waardoor zij beiden op het podium belanden. Peter is tevens winnaar geworden van het 55+ klassement.