Opnieuw mooie prestaties Gemertse Atletiek Club

In de bossen van Stiphout werd op 10 november de derde wedstrijd gelopen in de Limbracrosscompetitie. Het mooie parcours van de Molenvencross lag er prachtig bij en de lopers en toeschouwers konden genieten van een prachtig herfstzonnetje.

Opnieuw was er een flink aantal GAC-ers aanwezig tijdens de goed bezette wedstrijden in de diverse leeftijdsklassen. Zo gingen er bij de lange cross over 9220m een honderdvijftig lopers van start.
Van deze lopers was het, zoals de laatste weken gebruikelijk, Stefan van Oosterwijk die als eerste GAC-ers passeerde na de eerste ronde. Stefan nestelde zich net na de top tien en hield deze plek gedurende de hele wedstrijd vast. Voor hem was er dan ook weer een mooie podiumplek bij de M40. Stefan werd tweede in deze categorie. Ook Stevan Leppink liep een goed opgebouwde race. In zijn eerste cross van dit seizoen was er voor hem een vijfde plek weggelegd in dezelfde klasse. Nieuwkomer Jan van de Broek liet zien ook flink wat in zijn mars te hebben getuige de achtste plek en Wiljo Ermers werd mooi negende. Ook Jan en Wiljo komen uit bij de M40.
De twintigste plek van Ara vd Eijnde was goed voor een klassering in de middenmoot bij de mannen senioren. De van een armblessure herstellende Edwin Kok liet in Stiphout zien dat het zoetjes aan weer wat beter begint te gaan. Edwin passeerde als nummer zes de streep bij de M45.
Twee lopers van de Gemertse Atletiek Club bij de M50. Opnieuw een goede klassering voor Jos de Groot. Ditmaal helaas net naast het podium maar een mooie vierde plek was zijn deel. Maarten Manders kwam in deze klasse tot plaats elf. En voor Adriaan Dekkers was er een zesde plaats bij de M60.
Eefje Melssen moest voor de derde week op rij strijden voor haar plaats in de wedstrijd. Ook nu weer er voor Eefje een mooie battle met haar tegenstandsters. Eefje werd deze week beloond met een goede vijfde plaats in de lange cross vrouwen senioren.
4740m was de afstand die gelopen moest worden door de negentig deelnemers in de diverse categoriën . Roel Peters finishte na een goed gelopen wedstrijd net in de top tien bij de mannen senioren. Ivo Starren liep voor de eerste maal een korte cross en kwam tot de conclusie dat dat toch heel wat anders is dan een langere wedstrijd. Ivo kon zich echter goed meten met de rest van de deelnemers en kwam als de nummer twaalf over de meet bij de senioren en Roel Segers werd hier twintigste . Bij de M45, korte cross, finishte Arie Adriaans op een goede tiende plaats en passeerde Martijn Stigter als nummer twaalf de streep.
Melissa Bevers en Fannie van Bree hielden de eer van GAC hoog in het vrouwenveld op de korte cross. Evenals in Belfeld was er voor beide dames een ereplaats en ook nog dezelfde als in de voorgaande wedstrijd. Melissa mocht het tweede trapje betreden bij de vrouwen senioren en Fannie won de wedstrijd bij de V45 en kon dus op de hoogste trede plaatsnemen.
Dan de junioren B. Ook zij liepen een wedstrijd over 4740m. Jelle van Oosterwijk eindigde met zijn negende plaats nog mooi in de top tien en in zijn eerste cross van het seizoen was er voor Bart Manders een elfde plek.
Over een paar weken , op 1 december, staat in Deurne de vierde wedstrijd van de Limbracompetitie op het programma.