Goede prestaties van GAC junioren tijdens cross in Helmond.

Afgelopen zondag stonden er weer diverse CD-junioren aan de start van de Molenvencross in Helmond.
Ella Sponselee en Danique Adriaans liepen bij de meisjes D een ijzersterke race. Als eerste jaars D-junioren konden ze goed meekomen met de grote D-junioren en werden ze knap 7e en 9e. Erg goed gedaan!
Lennard Besseling was de enige GAC-er bij de D jongens, maar dat deerde hem niet. Ruim 40 seconde sneller dan vorig jaar, een knappe prestatie.
Zijn broer Joris liep samen met Koen Kandelaars als 1e jaars met de C-Junioren mee. Beide atleten liepen de hele race vlak bij elkaar, maar op de finishlijn wist Koen in zijn eerste cross heel knap Joris te verslaan. Heel kamp wisten zij zich te handhaven in het middenveld bij de jongens.
De meisjes C van GAC waren oppermachtig, maar liefst een 1e, 2e, 4e en 8e plaats wisten zij te bemachtigen.
Eva Kok is dit hele seizoen al oppermachtig en liep van start tot finish aan kop en kwam met ruime voorsprong als eerste over de finish, gevolgd door teamgenootje Laurie Santegoeds. Laurie wordt ook duidelijk iedere wedstrijd weer sterke en liet dat ook in Helmond weer duidelijk zien met een geweldige tweede plaats. Alice van Oosterwijk kwam net tekort voor een podiumplaats. Ondanks het feit dat ze tijdens de cross haar enkel verzwikte, bleef ze zicht houden op de kop loopsters. Op karakter knokte ze zich keurig naar de vierde plaats. Het kwartet GAC dames werd gecompleteerd door Floor Vulders-Jochems die ook bijna iedere wedstrijd van de partij is en zich binnen de meisjes C-Junioren goed staande wist te houden met een achtste plaats.

Naast de CD junioren stonden er ook vele senioren, junioren en pupillen aan de start, waaronder een geweldige tweede plaats van onze 7-jarige Job de Wit. Dit is allemaal terug te lezen op de website van GAC Gemert.