GAC succesvol in Belfeld met acht podiumplekken

De tweede wedstrijd van het Limbracircuit werd op 3 november jl. gelopen in het Limburgse Belfeld.
De cross in Belfeld is een pittige, uitdagende wedstrijd en deze zondag was het door het drassige parcours nog een beetje zwaarder dan vorig jaar.

Een flinke kluif dus. Vooral voor de deelnemers aan de lange cross die over ongeveer negen kilometer ging. In het parcours zitten een paar pittige klimmetjes die heerlijk in de benen gaan zitten, zeker in een tweede ronde.
Verdedigend Limbrakampioene Natalia Fokina liep in Belfeld haar eerste cross van het seizoen en ging meteen uitstekend van start door de overwinning in de lange cross bij de V45 naar zich toe te trekken. Eefje Melssen had een zeer goede race en passeerde bij de vrouwen senioren als nummer vier de finish.
Stefan van Oosterwijk was, na zijn goede optreden in Weert, ook in Belfeld goed op dreef. In de zware race over de glibberige plaatsen legde hij beslag op plek twee in de klasse M40. Wiljo Ermers en Jan vd Broek eindigden ook voor in het veld en werden respectievelijk tiende en elfde.
Voor Edwin Kok was er een vijfde plaats bij de M45 en Jos de Groot mocht na Weert ook in Belfeld het podium betreden. Jos komt uit bij de M50 en werd hier tweede. Maarten Manders werd hier fraai zesde. Georgy Sinelshchikov kwam als nummer twaalf M55 over de meet en Adriaan Dekkers legde bij de M60 beslag op plek zeven. Bij de mannen senioren was er een vierentwintigste plek voor Ara vd Eijnde.

De korte cross over om en nabij viereneenhalve kilometer kende vijf deelnemers van de Gemertse Atletiek Club. De snelste van hen was Melissa Bevers. Melissa zat goed in de wedstrijd, liep een sterke race en eindigde op slechts tien tellen van de winnares op de tweede plaats bij de vrouwen senioren. Drie Gemertse loopsters bij de V45. Na twee jaar geen cross gelopen te hebben liet Fannie van Bree zien het nog niet verleerd te hebben. Fannie mocht na afloop op het hoogste schavot plaatsnemen. Op ruime afstand was er voor Henny Dekkers een mooie tweede plek en Annemieke Pluijm kwam als nummer tien over de meet.
Martijn Stigter komt uit in de klasse M45 en eindigde zijn korte cross op een goede negende plaats.

Nog een eerste plek voor de Gemertse Atletiek Club en wel voor Eva Kok. Evenals in Weert wist Eva bij de meisjes C een ruime overwinning te behalen op haar concurrentes. Laurie Santegoeds, Alies v Oosterwijk en Floor Vulders-Jochems kwamen in het flinke veld van MC als zesde, achtste en tiende over de streep.
De laatste podiumplek in Belfeld ging naar Bjorn Adriaans. Bjorn werd bij de JPC mooi tweede.

Overige GAC-ers: JB Jelle v Oosterwijk achtste; MD Ella Sponselee twaalfde, Danique Adriaans negentiende; JPA Remco Adriaans twaalfde, Giel v Oosterwijk zevenentwintigste; MPB Nikki Ermers zevende; MPC Alix Ermers zevende