De Tweede cross op het GAC-programma voor de Mini/C/B/A-pupillen: De Molenvencross

Bij de jongens B-pupillen was het alleen Siem die GAC vertegenwoordigde. Ruim op tijd stond hij keurig, met een snel kloppend hart, klaar bij de start. Siem is iemand van weinig woorden en veel daden. Dat bleek wel weer. Stilletjes liep hij heel keurig 960 meter binnen 4.19 minuten en behaalde daarmee een elfde plaats!
Bij de meisjes B-pupillen stonden er vijf gemotiveerde lopers aan de start. De meisjes Fenne, Maud, Nikki, Meike en Lynn houden erg van gezelligheid, maar wisten toch op tijd te focussen op de wedstrijd. Met zo’n dertig lopers gingen ze van start om vervolgens lekker met rode wangen de finish over te gaan. Fenne kwam razendsnel als zevende over de finish in een tijd van 4.06 minuten. Maud wilde als vriendinnetje van Fenne achter Fenne finishen en ze kwam als twaalfde met 4.14 minuten binnen. Nikki trapte op een haar na op de hakken van Maud, want zij finishte kort achter Maud en behaalde een veertiende plek met 4.16 minuten. Meike, die het afgelopen seizoen met de Athletics Champs wedstrijden maar liefst 23 persoonlijke records had, liet nu ook zien dat ze gegroeid was met het rennen in de bossen. Ze liep binnen 4.33 minuten 960 meter en werd vijfentwintigste. Lynn had er erg zin in en wist precies wat haar te doen stond (bij elke bocht net ietsjes harder en op het eind alles eruit). Ze kwam dan ook in een mooie tijd van 4.42 minuten als achtentwintigste over de finish.
Ook de jongens pupillen Mini/C stonden te popelen om te starten. Het werd een flitsende start! Bjorn vloog het begin van het parcours over en helaas viel hij. Hij liet zich echter niet kennen, stond op en ging als een speer op weg naar de finish. Hij finishte met 4.10 minuten uiteindelijk nog als zesde van wel zevenentwintig pupillen! Job ging ook als een speer en liep met grote passen naar de finish. Hij werd tweede met een tijd van 3.58 minuten! Gus had deze dag zijn allereerste wedstrijd en wist al meteen vijf pupillen achter zich te laten! Hij liep de 960 meter al heel snel binnen 5.02 minuten! Daarnaast liet ook Tobias (broertje van Fenne)iedereen een poepie ruiken en werd bij de Mini-pupillen derde! Waarschijnlijk door de goede warming-up!!!
De meisjes pupillen Mini/C Amber en Alix waren na een kort handjeklapspelletje klaar om te gaan knallen! Ze waren dan ook zeer aan elkaar gewaagd. Amber eindigde op de achtste plaats met 4.37 minuten en Alix volgde op de negende plaats met 4.39 minuten.
Daarnaast was er ook nog de Kidsrun en daar werd het broertje van Amber, Jort, met deze eerste wedstrijd al meteen zevende binnen 4.13 minuten!

Bij de A-pupillen lieten de jongens wederom zien dat ze plezier hebben in de crossen. De drie jongens waren aan elkaar gewaagd en eindigen vlak bij elkaar. Justen de Vries liep de ronde van 1470 meter in een tijd van 6,13 minuten waar hij 15de werd in een veld van in totaal 45 kinderen. Remco wilde graag vooraan starten. De eerste rij was al behoorlijk vol en moest genoegen nemen om op de tweede rij te staan. Hij eindigde niet ver achter Justen in een mooie tijd van 6,18 minuten en werd daarmee 17de. Giel van Oosterwijk liep deze week een mooie race en eindigde als 21ste in 6,38 minuten.

36 Meiden stonden bij de meisjes pupillen A aan de start. Pip Mezenberg had tijdens de race wat last van zijpijn, maar kon toch haar eigen tempo blijven lopen en kwam na 1470 meter als vijftiende over de finish in een tijd van 6,45 minuten. Puk Geerts liep dit jaar haar eerste cross als eerstejaars A-pupil en liep soepel naar een tijd van 7,36 minuten. Zij had deze keer juist geen zijpijn waar ze heel blij mee was. Zij eindigde als 32ste. Wie ook blij was, was Saar Mickers. Het doel was om de hele ronde vol te houden en bij de finish het applaus in ontvangt te mogen nemen en dat is haar gelukt!

Kortom: Een mooie, gezellige dag met allemaal super snelle lopers!
Op naar de Zandboscross in Deurne op zondag 1 december!