Goede start crossseizoen GAC – lopers

Na de zomer met baan- en wegwedstrijden is de IJzerenmancross in Weert ieder jaar de aftrap van het crossseizoen voor de GAC lopers.
De wedstrijd in Weert maakt deel uit van de Limbracrosscompetitie over tien wedstrijden. Een flink aantal lopers van de Gemertse Atletiek Club was op 27 oktober naar de bossen van Weert afgereisd voor deze wedstrijdcyclus.

Bij de lange cross over bijna negen kilometer gingen hondervijfendertig lopers en loopsters van start.
In het gedrang na de start was het Stefan van Oosterwijk die als beste van de Gemertse lopers zijn weg wist te vinden. Stefan nestelde zich in de kop van het veld en hield hier prima stand. Na een zeer goed gelopen race finishte hij bij de M40 op een mooie derde plek. Clubgenoot Edwin Kok werd in dezelfde catergorie zesde net voor Wiljo Ermers die uitermate tevreden was met zijn zevende plek eveneens bij de M40.
Ook voor Jos de Groot was er een mooie ereplaats in Weert. De loper uit de Rips wist als derde te finishen bij de M50. Voor Maarten Manders en Peter Verbruggen werden hier respectievelijk twee- en drieëntwintig. Een niet geheel fitte Adriaan Dekkers begon rustig aan de wedstrijd. Gaandeweg de race wist hij wat naar voren te komen en Adriaan finishte op een verdienstelijke zevende plek bij de M60. Ara vd Eijnden finishte bij de mannen senioren als nummer drieëndertig.
Eefje Melssen hield bij de vrouwen lange cross de eer van de GAC hoog. De wedstrijd ging over vier ronden en de eerste drie ronden liep Eefje op een mooie tweede plek met een achterstand van ongeveer vijftig meter op de nummer een. Maar met een geweldige laatste ronde kwam Eefje meter na meter dichterbij. En met nog een paar honderd meter te gaan was het voor Eefje erop en erover. En daarmee dus een prachtige overwinning in Weert voor Eefje.

Ruim tachtig deelnemers stonden aan de start voor de korte cross over ruim vier kilometer. Na een goede wedstrijd finishte Roel Peters hier als tweeëntwintigste. De andere drie lopers van de GAC kwamen vlak na elkaar over de meet. Mark Pennings werd nummer vierenveertig en Stijn Verbruggen en Martijn Stigter legden beslag op de plekken zes- en achtenveertig.
Henny Dekkers en Annemieke Pluijm liepen eveneens de korte cross. Beiden gingen van start bij de V45. Voor Henny was er in deze klasse een plek op het podium weggelegd door als derde over de finish te gaan. Annemieke liep een goede race getuige haar negende plaats.

De B junioren wedstrijd ging ook over ruim vier kilometer. Jelle van Oosterwijk maakt met de week meer progressie. In Weert liet hij dit zien door in het sterke juniorenveld op een zeventiende plaats te eindigen. Jeske vd Ligt liep bij de meisjes junioren A naar een vijfde plaats.