Goede resultaten bij de Clubkampioenschappen op de nieuwe baan!

Wat een goede opkomst zaterdag 19 oktober bij de clubkampioenschappen! Er deden veel B, C en mini-pupillen mee met deze eigen wedstrijd, op, gelukkig, een droge herfstmiddag. En we mochten weer op onze eigen atletiekbaan sinds lange tijd. Naast de pupillen die altijd mee gaan op wedstrijd, waren en ook een aantal kinderen die hun eerste wedstrijd hadden. Dat was toch wel een beetje spannend voor sommigen, want zij waren erg benieuwd hoe zo’n atletiekwedstrijd nou eigenlijk gaat.

Dit gold bijvoorbeeld voor Saar en Ayleen. Zij zijn pas een paar weken lid van de club en vanwege de baanrenovatie hadden zij nog maar amper een hoogspringmat in het echt gezien. Daarom is het ook erg knap dat dat Saar al 80cm hoog kon springen en Ayleen al 85 cm.
Bij de meisjes pupillen B deden behalve Saar, ook nog Lisa, Daniaya, Puk en Lidia mee. Lisa pakte op de meeste onderdelen de winst en ze sprong bij het verspringen zelfs naar een nieuw persoonlijk record van 3,15 meter. Zij werd dan ook clubkampioen! Daniaya is goed in hoogspringen. Bij het hurkhoogspringen sprong ze 85cm en bij het gewone hoogspringen sprong ze maar liefst 1,00m. Heel knap en in totaal pakte ze de tweede plaats.
Derde werd Puk Geerts. Zij had een prima dag, want ze haalde op deze herfstige middag zelfs 4 pr’s, namelijk bij hurkhoog (70cm), bij het stoten (4,70), bij de 40m horden (7,4) en op de 600m (3,13,3).
Lidia deed haar eerste wedstrijd en dat ging erg goed. Ze liep de 600m in 2,57,9 en ging bij het hoogspringen over de lat van 85cm. Saar kon al goed verspringen en haalde al 2,20m en bij het stoten landde de medicienbal bij 3,80m. Ze kon de aanwijzingen van de trainer al meteen goed opvolgen en daarom was het voor Saar ook een mooie wedstrijd.

Bij de jongens pupillen B hadden we maar 1 deelnemer, maar wel meteen een hele goeie! Dan bleek wel toen Menno 1,05m sprong bij het hoogspringen, 90cm bij hurkhoog, 5,20m ver stootte met de medicienbal en 3,15 ver sprong. Bovendien liep hij de 600m het snelst van allemaal (zelfs sneller dan alle A-pupillen). We zijn heel benieuwd hoe dit talent het gaat doen bij de A-pupillen volgend seizoen!

Bij de meisjes pupillen C ging de winst naar Fenne. Maar ja, als je Brabants Kampioen kan worden, dan kan het niet anders dan dat je ook eerste wordt bij de clubkampioenschappen. Ze moest het natuurlijk nog wel even waarmaken, maar dat lukte prima en ze behaalde ook nog een pr bij het stoten van 5,20m. Op de tweede plaats eindigde Nikki Ermers. Nikki wil alles graag heel goed doen en dat lukte heel goed. Zeker met hurkhoog, want ze haalde daarbij de hoogte afstand bij de meisjes C pupillen van 80cm.
Derde op deze wedstrijd werd Maud Janssen. Zij is erg geconcentreerd als ze aan haar onderdelen begint en dat leverde gisteren een persoonlijk record op van 8,2 bij de 40m horden. Bij de 600 meter was ze misschien wat te hard gestart, maar het valt ook niet mee om aan het einde van zo’n intensieve middag nog 600m te lopen. Toch wist ze de derde plaats te halen met 2,54,1. Een hele mooie tijd.
Lonne, Noor en Ayleen zaten met het puntentotaal erg dicht bij elkaar. Sommige onderdelen gingen bij de een heel goed en bij de ander juist niet en andersom. Uiteindelijk zaten ze aan het einde van de dag nog geen 20 punten bij elkaar vandaan, dus dat geeft wel aan dat zij erg aan elkaar gewaagd zijn. Dat was ook te zien bij het verspringen, waarbij Lonne 2,10m sprong, Noor 2,15m en Ayleen 2,25m. We zijn heel benieuwd of dat volgend jaar na een extra jaar trainen nog steeds zo is!

Bij de jongens pupillen C streden Siem en Thijm om de titel ‘clubkampioen’. Op de 40m sprint liep Thijm en mooi pr in een tijd van 9,4s. Siem is een goede loper, want hij haalde 9,2 op de 40m horden en liep zelfs onder de 3 minuten de 600m in een tijd van 2,56,8. En ook bij het hoogspringen sprong hij een van zijn 7 pr’s met een hoogte van 75cm! Siem werd uiteindelijk eerste en Thijm werd tweede, beide met prima prestaties.
Bij de mini’s deden 5 jongens en 3 meisjes mee. Job, Bjorn, Joes, Timo, Stijn en Ties streden met elkaar. Met de medicienbal werden verschillende pr’s gehaald onder andere door Job die de bal tot maar liefst 5 meter wist te stoten en sprong een hoogte van 0,85cm wat heel goed is voor een mini-pupil. Bij het verspringen sprong Timo een pr die met zijn korte beentjes een mooie afstand van 2meter ver sprong. Bij het hurkhoogspringen werden veel records gehaald, ook door Stijn die liet zien dat hij 60cm hoog kon springen. En ook Joes sprong goed, naar een hoogte van 70 cm. Na hurkhoog was het tijd voor het laatste onderdeel, de 600meter, ook hier liepen alle kinderen een pr, Ties liep de 600meter in een knappe tijd van 3min en 59sec. ook Bjorn liep een pr op dit onderdeel en deed dit in een mooie tijd van 2min en 42sec. Uiteindelijk werd Job eerste, Bjorn werd tweede en Joes derde.

De drie meisjes gaan zo’n beetje gelijk met elkaar op. Alix sprong een mooi pr bij ver met een afstand van 2meter en 25cm, Amber bij de 40 meter horden, waarbij ze met een mooie tijd van 8.9sec over de hordes ging en Jazz liep een goede sprint in 8.5sec. Amber werd clubkampioen, Alix werd tweede en Jazz derde.
Iedereen ging aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis, zeker Fenne, die ook nog eens de beker won voor degene die dit seizoen de meest pr’s heeft gehaald. We gaan nu aan het winterseizoen beginnen waarbij we volgende week al beginnen met de eerste crosswedstrijd in Weert.