Eerste crosswedstrijd van het seizoen voor de pupillen

De eerste crosswedstrijd voor de Mini/C/B/A-pupillen werd op zondag 27 oktober gehouden in Weert. Ondanks dat deze IJzerenmancross voor de meeste atleten nieuw was, sommige voor de eerste keer een cross deden en ze in een nieuwe categorie moesten rennen, werd er meteen volop gas gegeven! Dat bleek wel bij de start van de B-pupillen en later ook bij de Mini/C-pupillen. Zij gingen erg hard van start! Bij de B-pupillen meisjes startten ze erg goed en sprintten ze op het einde ook nog eens! Ondanks dat zo’n eerste wedstrijd nog wat wennen is wist Fenne in een groep van 25 B-pupillen meisjes meteen een zesde plaats te behalen. Zij liep 1145 meter in 5.15 minuten! Maud wist een mooie tiende plek te behalen in een tijd van 5.17 minuten! Zij liep de laatste meters met wat grotere passen en sprintte zo naar de finish! Nikki was super geconcentreerd aan het rennen en behaalde een hele mooie dertiende plek in een tijd van 5.34 minuten!
De C-pupillen liepen als allerlaatste en zij moesten een ronde van 800 meter lopen. De meisjes Amber en Alix hadden er zin in en liepen erg dichtbij elkaar. Zo gingen beiden ook bijna zij aan zij de finish over. Amber finishte als zevende en Alix als achtste in een tijd van 3.55 minuten!
Bjorn bewees dat hij ook in een andere categorie een podiumplaats kon halen. Van de elf C-pupillen jongens werd hij tweede met een snelle tijd van 3.28 minuten!
Verder had ook Tobias, het broertje van Fenne, het renvirus te pakken en hij wist bij de Mini-pupillen een derde plaats te behalen in een tijd van 3.39 minuten!

Bij de A-pupillen zagen we eerst 4 jongens aan de start staan. Zij moesten 1145 meter lopen in een deelnemersveld van 47 deelnemers. Justen had er veel zin in en liep de snelste tijd van de vier in 4,44 minuten. Hij kwam als dertiende over de eindstreep. Remco is blij dat het cross-seizoen weer is begonnen. Ondanks dat hij zelf niet tevreden was, liep hij een mooie tijd van 4,54 minuten. Een paar seconden later kwam Menno over de streep in een tijd van 4,59 minuten. Zij werden 17de en 20ste. Giel van Oosterwijk liep een ontspannende race en finishte in een tijd van 5,12 minuten. Hij haalde daarmee de 26ste plaats.
Bij de meisjes pupillen A liepen Saar en Lisa mee. Voor Saar was het de eerste keer dat ze meedeed aan een cross. Ze liep de eerste ronde in haar eigen tempo en liet zich niet gek maken door de andere meiden. Helaas kreeg ze na de eerste ronde veel last van buikpijn waardoor ze de tweede ronde niet kon afmaken. Lisa was een beetje zenuwachtig in het begin, maar ze liep heel sterk. Na de eerste driekwart ronde kreeg ze de smaak te pakken. Ze begon haar pas te verlengen en liep in het losse zand heel sterk naar de finish. Ze pakte de 23ste plaats in een veld van 38 meiden en liep een mooie tijd van 5,20 minuten.
De volgende crosswedstrijd staat op de planning voor 10 november in Helmond. We hopen alle pupillen dan weer opnieuw aan de start te zien staan!