Succesvol weekend voor GAC atleten.

Zaterdag 14 september was de Padualoop. Deze werd gewonnen door Dorus Jaspers voor Stefan van Oosterwijk en Ara vd Eijnden. Klik hier voor uitslagen.

Tijdens wedstrijden in Soerendonk en Boxmeer werden er afgelopen zondag 15 september diverse ere-plaatsen en persoonlijke records behaald door de lopers van de Gemertse Ateltiek Club.

Door loopgroep Cranendonck waren mooie parcoursen uitgezet in het mooie natuurgebied van de Leenderheide . Het werd al aardig warm bij de start om elf uur in de ochtend maar de wind en stroken door het bos zorgden voor wat afkoeling voor de lopers.
Alies van Oosterwijk startte voor de kortste afstand van 5,5 km. Opnieuw behaalde Alies een plek op het podium. Ze werd de nummer twee in een tijd van 26.21min. Voor Jelle was er een heel goede zesde plaats bij de mannen met een mooie prestatie van 22.07min.
De kwart marathon plus 500m werd een prooi voor Edwin Kok. Hij behaalde de overwinning bij de masters 40 in 42.36min. op de voet gevolgd door Stefan van Oosterwijk. De tweede plaats was voor hem in 42.43min. Ook Wiljo Ermers eindigde bovenin het klassement bij de M40. Voor hem was er een vijfde plek en Wiljo noteerde 46.02min.
Henny Dekkers liep eveneens de afstand van 11 km. Henny eindigde bij de V45 op de tweede plaats. Met haar 57.04min mocht ook zij het ereschavot in Soerendonk betreden.
Dan de twee dames die in voorbereiding zijn voor hun marathon in Eindhoven. Temperaturen richting 25 graden zijn wat aan de hoge kant voor de halve marathon. Maar beide dames konden goed omgaan met de weersomstandigheden en liepen een dijk van een wedstrijd.
Francien noteerde een goede 1.43.42uur , wat goed was voor de tweede plaats bij de V45.
Angela Donders gaat met de week sneller en beter lopen. Angela verpulverde haar persoonlijke record op de halve marathon met maar liefst zes!! minuten. Het doel was onder 1.55uur maar de atlete van de Gemertse Atletiek Club verraste zichzelf door met een tijd van 1.49.56uur zelfs onder de 1.50uur te duiken. Dit betekende ook nog eens een vijfde plek in de wedstrijd bij de vrouwen senioren.

Ook bij de Maasheggenloop in Boxmeer liep een tweetal lopers van de Gemertse Atletiek Club een halve marathon. Voor Jos de Groot was er een mooie tweede plaats bij de M50. De tijd die Jos noteerde was 1.34.10uur.
Wout Vinken kwam bij de mannen senioren tot een vijfde plaats. Wout deed dit in een schitterend nieuw persoonlijk record van 1.36.10uur. Vier minuten sneller dan hij ooit was op deze afstand.