Overwinning Alies v Oosterwijk in Kuilenloop Mill

Nu de zomer zoetjes aan ten einde loopt begint voor de lopers van de Gemertse Atletiek Club weer het seizoen van de wegwedstrijden en iets later de veldlopen.
Een aantal van de lopers nam op zondag 1 september deel aan de Kuilenloop in Mill. Met succes moet gezegd worden. Na afloop van de wedstrijd stonden maar liefst vijf GAC-ers op het podium en waren er vier derde plekken en een overwinning te vieren.

Door de organisatie AV Olympus land van Cuijk was een mooie ronde in het mooie natuurgebied en langs het water en over de grindpaden van ‘de Kuilen’ tussen Mill en Langenboom. Prachtig loopweer ook, niet te warm dus goede omstandigheden voor mooie prestaties.
De jonge Alies van Oosterwijk verraste met een mooie overwinning op de vijf kilometer bij de vrouwen senioren. Daardoor mocht Alies plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. En de tijd van 22.27min mocht er zeker wezen.
Ook broer Jelle liet zien een goede vijf kilometer te kunnen lopen. Voor Jelle was er een tijd van 20.32min. Zelf had hij het niet verwacht, maar ook voor Jelle was met een derde plek een plaatsje op het podium.
Henny Dekkers legde bij de V50 beslag op plek vier. Haar 5km ging in 24.14min.
Ara vd Eijnde en Wout Vinken vertegenwoordigden de Gemerste Atletiek Club op de 10km bij de mannen senioren. Ara en Wout werden hier respectievelijk nummer acht en negen. Voor Ara was er een tijd van 42.54min en Wout liep een goed 43.33min. in aanloop naar zijn halve marathon van Eindhoven.
Voor de familie van Oosterwijk was er nog een keer een podiumplek te vieren. Vader Stefan liep zijn eerste wedstrijd weer na een blessureperiode. Het ging hem goed af gezien de derde plek bij de M40 en een tijd van 39.14min. waarmee Stefan zeker tevreden kon zijn.
Ook voor Jos de Groot was er een plekje op het ereschavot. Jos komt uit in de klasse M50. Met een tijd van 41.36min. behaalde hij hier de derde plaats.
Last but not least zagen we ook Angela Donders van start gaan voor haar 10km. Angela is in training voor haar tweede marathonavontuur in Eindhoven op 13 oktober. Angela geraakt in de goede vorm en dat was te merken aan haar tijd. Ondanks behoorlijk wat trainingskilometers afgelopen maand verpulverde Angela haar persoonlijke record op de 10km. met ruim twee minuten(en ondertussen ook op de vijf, door onder de 25min. door te komen)!! Haar eindtijd was 49.11min en de beloning was een derde plek bij de vrouwen senioren.
Eefje Melssen ondertussen is nog derde geworden op de 14km in de N70 trail te Nijmegen.
.