Kampioenen op de Brabantse Kampioenschappen pupillen individueel!

Zaterdag 7 september gingen we met 5 enorm fanatieke atleten; Amber, Job, Nikki, Fenne en Menno naar de Brabantse Kampioenschappen pupillen individueel in Oss.
Met een beetje spanning in hun lijf startten zij om 10 uur met de wedstrijd!
Het was allemaal net wat anders dan de vorige wedstrijden met bijvoorbeeld bij sprint en horden elektronische tijdwaarneming. Ook duurde allemaal wat langer, maar rond 14.00 uur werden ze eindelijk verlost van de inmiddels nog meer opgebouwde spanning toen de uitslag kwam! En met trots kunnen we zeggen dat Fenne de winst pakte bij de meisjes C-pupillen! Brabants Kampioen!!! Een mooie verdiende titel voor Fenne! Ze wist een totaal te halen van 463 punten waarbij ze ook nog 2 mooie persoonlijke records behaalde! Ze was goed op dreef bij het werpen. Ze wist de vortex maar liefst 18.50 meter ver te werpen en slingerde 12.00 meter ver! Dit alles onder toezicht van haar vriendinnetje en net lid van GAC, Ayleen. Naast een hele mooie beker als prijs ontving ze ook nog van haar supporters een etentje! Haar inzet werd goed beloond!
Maar ook onze Amber, Job, Nikki en Menno bewezen dat ze bij de top 15 van de beste van heel Brabant behoorden!
Job werd 10e met 351 punten en behaalden maar liefst 4 persoonlijke records! Zo verbeterde hij zich bij vortex, slingeren, hurkhoog en meters maken. Hij bracht de vortex en de band beiden tot 10.50 meter, liep binnen 4 minuten 925 meter en sprong bij hurkhoog 0.85 meter! Met zijn sprong van 0.85 meter hoog was hij 2e van Brabant bij dit onderdeel! Het bewijs dat hij heerlijke kibbeling met zijn familie kon gaan eten!
Amber was na het laatste onderdeel meters maken wat moe, maar wat wil je ook met zo’n doorzettingsvermogen! Dat doorzettingsvermogen bij meters maken werd beloond want ze werd daar maar liefst 5e van heel Brabant in haar categorie (en dan werd ze ook nog eens als C-pupil geteld)! Zij liet dan een erg constante wedstrijd zien en sprong bij hurkhoog haar staande persoonlijke record van 0.75 meter. Bij het slingeren zat ze heel dicht bij haar persoonlijke record. Ze slingerde de band 9.00 meter ver. Ze werd uiteindelijk 11e met 320 punten.
Nikki werd deze wedstrijd 9e met 355 punten en ze was op dreef bij vortex werpen en slingeren! Naast het gezellig met moeders knuffelen en het startsignaal nabootsen(!), wist ze vol concentratie bij vortex en slingeren een nieuw persoonlijk record te behalen. Zo kwam de vortex maar liefst 15.50 meter ver en daarbij werd ze 4e van heel Brabant (en ook met een puntentelling van C-pupillen)! Bij het onderdeel slingeren wist ze de band 10 meter ver te krijgen! Een hele mooie verbetering!
Menno had thuis flink geoefend voor de wedstrijd en had er zin in! Hij ging knallen! Dat had hij ook zeker gedaan! Hij wist, ondanks dat hij bij hurkhoog niet het gewenste resultaat behaalde, een hele mooie 4e plek te behalen! Onder toeziend oog van vele fans bewees hij weer eens dat hij de vortex kampioen is! Wederom verbeterde hij zich op dit onderdeel. Zijn vortex kwam 24.50 meter ver! Bij dit onderdeel was hij dan ook 3e geworden van heel Brabant bij de B-pupillen! Zijn enorme drive en mooie prestaties waren zeker een reden voor een feestje thuis!
Met recht kunnen we dan ook zeggen dat er 5 kampioenen waren deze dag!

A-pupillen
Giel Pennings had wel zin in deze wedstrijd en was trots dat hij mocht meedoen met de Brabantse kampioenschappen. Bij de jongens A-pupillen haalde hij bij het polsstokverspringen een nieuw persoonlijk record van 3,70 meter. Ella Sponselee was ook goed op dreef. Op deze zonnige ochtend in Oss besloot Ella dat het tijd was om een paar beste prestaties neer te zetten, wat haar 4 persoonlijke records opleverde. Ze gooide 23 meter bij het vortexwerpen, een verbetering van maarliefst 6 meter. Ze stootte de kogel naar een afstand van 5,70 meter. Hierbij had Ella bedacht dat het goed was om tijdens het kogelstoten te schreeuwen bij de afworp. Dat leverde een verbetering van 60 cm op ten opzichte van haar vorige beste prestatie. Verder sprong ze bij het polsstokverspringen naar een afstand van 4,00 meter en liep ze in 6 minuten tijd naar een flinke afstand van 1475 meter.
Thalyz Wau weet zich iedere wedstrijd op een aantal onderdelen te verbeteren. Bij het hordenlopen blijft ze nog een beetje voorzichtig, maar het kogelstoten ging zaterdag als een speer en ze stootte 4,90 meter; een dik persoonlijk record. Bij de 6 minutenloop verbeterde Thalyz zich naar een afstand van 1375 meter.
Met ieder weer een paar persoonlijke records op zak kunnen deze drie A-pupillen terugkijken op een mooie wedstrijd en ze zijn weer een hele ervaring rijker.