Mini/C/B-pupillen sluiten laatste Athletics Champs wedstrijd af met een beker!

Wauw…met maar liefst een groep van 18 atleten vertrokken we zaterdag 24 augustus naar AV De keien in Uden! Goed voorbereid op de onderdelen die aan bod kwamen en gewapend met veel drinken startten we onze eigen georganiseerde wedstrijd met twee teams. Een team van B- en C-pupillen (team 15) en een team van Mini- en C-pupillen(team 23). Team 15 bestond uit Puk, Daniaya, Justen, Sem, Menno, Lisa, Fenne, Maud, Meike en Nikki. Team 23 bestond uit Noor, Lonne, Lise, Amber, Timo, Bjorn, Job en Alix. Deze teams werden begeleid door de trainsters en twee actieve assistent-jury’s Arie en Johan! Zij waren mede, met nog vele enthousiaste altijd aanwezige coachende ouders, getuige van de gezellige sfeer en de hele mooie resultaten die behaald werden!
Zo stonden de Mini/C-pupillen na de wedstrijd op het podium! Bij het verenigingsklassement (steeds de 5 beste per Athletics Champs wedstrijd) wisten zij namelijk een zeer verdiende derde plek te behalen! Voor de B-pupillen was het vanwege een minder aantal atleten binnen deze categorie moeilijker om een podiumplek te behalen, maar zij wisten toch een hele mooie vijfde plek te behalen!
Alle pupillen hebben steeds elke training met veel plezier hard gewerkt aan de technieken van onderdelen. Dit was bij elke Athletics Champs wedstrijd duidelijk te zien en zo ook bij deze laatste wedstrijd van het seizoen.
De foto’s van de gezichten bij het hoogspringen bewijzen ons dan ook dat er enorm veel concentratie was! Zo wist Timo, die deze wedstrijd zijn allerlaatste wedstrijd had, d.m.v. opperste concentratie bij het hoogspringen maar liefst 0.90 meter te springen! Als afsluiting van zijn atletiekcarrière nog een heel mooi persoonlijk record! Menno, die zich elke wedstrijd al bewezen had een echte vortex werper te zijn, wist nu ook bij het hoogspringen een persoonlijk record te behalen. Hij sprong maar liefst 1.05 meter hoog! Lisa wilde niet onder doen voor Menno en wist maar liefst 15 centimeter hoger te springen dan haar staande persoonlijk record! Zij sprong 1.00 meter hoog! Alix had tijdens de 2 trainingen na de zomervakantie de techniek van het hoogspringen goed opgepikt en wist hier als jongste van de 18 atleten meteen al 0.75 meter hoog te springen! De bescheiden zusjes Lonne en Noor hebben nog niet veel ervaring met wedstrijden, maar met enorm veel plezier zetten ze hele mooie prestaties neer! Zo weten we dat Lonne echt spierballen heeft, want ze stootte maar liefst 3.70 meter ver! En Noor vloog ver de zandbak in met verspringen. Ze wist al 2.35 meter ver te springen! Niet alleen Lonne had spierballen ook Sem, Daniaya, Justen, Fenne, Amber, Meike, Bjorn en Lise lieten hun spierballen zien! Bij dit onderdeel behaalden ze allemaal een persoonlijk record! Sem, koelbloedig als altijd, stootte 5.60 meter. Daniaya, die de atletiekdrive weer hervonden heeft, stootte maar liefst 5.30 meter ver! Justen, die ook supersnel als eerste de finish bereikte bij de stadioncross, stootte 5.10 meter ver. Fenne, die naast het stoten hard oefent om fantastisch te kunnen hinkelen, stootte ook 5.10 meter ver. Meike, die bijna alle Athletics Champs wedstrijden heeft meegedaan, stootte 3.70 meter ver.
Amber, Bjorn en Lise, die aangespoord werden om een wel heel bijzonder doel te raken met de medicienbal, stootte 3.00 meter en verder. Lise stootte 3.00 meter, Bjorn 3.50 meter en Amber 3.85 meter.
En welk doel Puk voor ogen had weten we niet, maar zij wist met de vortex wel 12.00 meter ver te komen! Goed voor een nieuw persoonlijk record! Bij het verspringen had Job bij een van zijn laatste sprongen een zwembad voor ogen om in te springen. Met dat warme weer een mooie gedachte en ook goed voor een sprong van maar liefst 2.95 meter! Nikki, die misschien nog eens concurrentie van haar zusje Alix kan krijgen, sprong ook een persoonlijk record. Ze sprong 2.65 meter ver! En de altijd vrolijke Maud sprong ook een persoonlijk record, 2.60 meter!
Wat een geweldige afsluiting van de athletics Champs wedstrijden van dit seizoen.
Wij trainsters kunnen alleen maar vol trots terugkijken en jullie weer met veel plezier training geven!