Mini/C/B-pupillen : Ook bij warm weer gaan ze als een speer!

Zaterdag 29 juni gingen de Mini/C/B-pupillen Amber, Alix, Bjorn, Job, Nikki, Meike, Fenne, Maud, Justen, Sem, Menno en Lisa naar de Athletics Champs wedstrijd in Oss. Tentje mee, liters water mee, tubes zonnebrandcrème op, petjes op, natte handdoek in de nek…gewapend tegen de warmte startte ze de wedstrijd in de warme zon met de teamestafette. Er waren 2 teams gevormd. Team 13 rood met daarin Amber, Alix, Bjorn, Job, Nikki en Meike. En team 20 groen met daarin Justen, Sem, Menno, Lisa, Fenne en Maud (en 2 atleten van AV Marvel). Als een speer liepen beide teams keurig met het stokje onderaan vasthoudend net boven de 3 minuten. Na de teamestafette stonden de onderdelen vortex werpen, hurkhoog, slingeren, 40 meter sprint, 40 meter horden en duurloop op het programma .
Bij het vortex werpen bouwt Menno de afstand elke keer precies met een meter op. Vorige keer kwam hij op een mooie 19 meter en nu wist hij de vortex alweer naar 20 meter te werpen. Goed voor een persoonlijk record! Met hurkhoog wist Sem keurig heel dicht bij zijn persoonlijk record te komen en sprong met gemak 0.80 meter hoog. Alix deed vandaag haar eerste wedstrijd en liet zien wat ze nu al, zonder alle onderdelen geoefend te hebben, in huis had! Sportbroekje wat omhoog gedaan, opperste concentratie en daar vloog ze meteen over 0.75 meter bij hurkhoog! Ze sprong op 5 centimeter na even hoog als haar grote zus Nikki. Nikki evenaarde haar persoonlijk record van 0.80 meter hoog. Reden om met een grote lach op haar gezicht en een high-five van haar meegebrachte ‘fanclub’ steeds vol goede moede te gaan springen. Bij het slingeren zagen we bij Meike de perfecte techniek en dat resulteerde ook in een slingerworp van 7.00 meter, een persoonlijk record! Ook Maud, Fenne, Justen en Job waren op dreef en verbeterde zich bij dit onderdeel. Zo kwam de band bij Maud en Fenne 1 meter verder dan vorige keer. Maud kwam uit op 8.50 meter en Fenne kwam uit op 11.50 meter. Bij Justen kwam de band terecht bij 10.00 meter, 2.50 meter verder dan de vorige keer. En Job spande de kroon, want zijn band kwam maar liefst 4.50 meter verder dan de vorige keer! De band vloog naar 9.50 meter! Amber en Bjorn vonden de gedachten dat er na het horden-parcours een denkbeeldig zwembad zou staan wel leuk. Met die gedachten liepen ze ontzettend snel over de horden en dat resulteerde in mooie verbeteringen. Zo liep Amber de 40 meter horden in 9.1 seconden en Bjorn in 9.0 seconden. Lisa liep het in een hele snelle tijd van 7.4 seconden! Wat een mooie comeback van Lisa!
Alle atleten waren ondanks het warme weer erg goed op dreef. Ze hadden zo hun best gedaan, zweetten enorm en waren moe zodat ze geen 4 minuten-loop meer hadden gedaan. Alleen Bjorn durfde het aan en wist met pet op en rode wangen 925 meter binnen 4 minuten te lopen!
We weten zeker dat iedereen die stond te kijken bij deze wedstrijd dacht: Ook bij warm weer gaan ze als een speer! Onze toppers!