Ceciel Pas volmaakt Imposante triathlonreeks

Met een delegatie van zes triatleten nam Triathlon Groep Gemert deel aan de Squadra kwart Triathlon in Nuenen die werd gehouden op zondag 30 juni. Voor Ceciel Pas was dit haar vijfde triathlon in een tijdsbestek van slechts zes weken.

“Een triathlon, pfff…., dat is veel te zwaar voor mij”, is een veel gehoorde kreet. Toch wil Ceciel Pas iedereen eens uitdagen om te gaan proeven aan deze snelgroeiende sport. In Gemert zit een fantastische Triathlon Groep die je daarbij op weg kan helpen. De triathlon in Nuenen is dan een mooie mijlpaal, dichtbij huis, kleinschalig en heeft verschillende korte afstanden. Ceciel Pas wilde dit jaar testen hoeveel triathlons je achter elkaar kunt doen. De afgelopen weken volbracht ze triathlons in Maastricht (1/4), Terheijden (1/2), Rosmalen (1/4), Oud Gastel (1/3) en in Nuenen (1/4). Het warme weer zorgde voor een zware editie in Nuenen. In Strandbad Enode werd vanwege de warme watertemperatuur gezwommen zonder wetsuit. Het was Mireille van Schijndel die na een kilometer de snelste zwemtijd klokte van het Gemertse zestal. Ook het fiets- en loopgedeelte vloog voorbij voor Mireille waardoor ze zelfs eerste werd in haar leeftijdscategorie. Bij de heren was Jos van Hees de beste zwemmer. Na jaren van afwezigheid bij officiële wedstrijden maakte Jos in Nuenen als het ware zijn comeback. Op het snelle fietsparcours van 40 kilometer tussen de Geldropsedijk en de Europalaan in, was Richard Dwanna op zijn best en de snelste met een tijd van 1 uur en 3 minuten. Het schaduwrijke loopgedeelte rondom het strandbad was het terrein voor Martijn Geerts die daar de 10 kilometer als snelste aflegde in 59 minuten. Met het lopen maakte hij het verschil en was hij voor Triathlon Groep Gemert de eerste finisher met een tijd van 2 uur en 32 minuten. Jos, Richard en Peter van der Putten kwamen enkele minuten na hem over de finish. Als routinier had Peter zijn race goed ingedeeld en wist tijdens het loopgedeelte nog de strijd aan te gaan met zijn clubgenoten. Met het volbrengen van de triathlon in Nuenen is het zestal goed voorbereid op de clubwedstijd van Triathlon Groep Gemert. Deze wordt gehouden aanstaande zondag 7 juli, 9:30, rondom de Eerste Stichting tussen Elsendorp en Oploo. Ceciel voegt hiermee nummer zes toe aan haar imposante triathlonreeks. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken en kennis te maken met Triathlon Groep Gemert.