Broers van Schijndel stijlvol kampioen

Mark van Schijndel heeft op zondag 7 juli de “Bennie Smits” Bokaal in de wacht gesleept. Tijdens de clubkampioenschappen van Triathlon Groep Gemert veroverde hij de titel in de kwart triathlon. De achtste triathlon werd voor de vierde keer op rij gewonnen door Bart van Schijndel.

Dit jaar was er een mooi deelnemersveld met 24 triatleten verdeeld over de kwart en achtste triathlon. Ook dit jaar namen er een aantal gast-triatleten deel en in de achtste afstand deed zelfs een trio kinderen mee. De weersomstandigheden waren ideaal. De EHBO werd werderom verzorgd door Hennie Visser en de duikgroep van de Gemertse Watervrienden hield het toezicht in de plas aan de Eerste Stichting tussen Elsendorp en Oploo. In de achtste triathlon waren het Bart en Mireille van Schijndel die als eerste uit het water kwamen met een aardige voorsprong. Op de fiets nam Bart direct de leiding en door gecontroleerd te fietsen en te lopen werd hij eenvoudig winnaar in deze categorie. Een sterk optreden was er van gast Ties Geerts, wat werd bekroond met de tweede plek. In het looponderdeel wist hij Ceciel Pas, die derde werd, nog in te halen. Ties was na afloop enthousiast over de laagdrempeligheid van de wedstrijd en sfeer binnen de Triathlon Groep. Ook gast Jaap Vemunt zette een mooie prestatie neer in zijn eerste triathlon. Thijs van Duijnhoven was in de kwart triathlon de snelste zwemmer en nam een voorsprong van 40 seconden. Deze voorsprong werd teniet gedaan door de snellere wissel van Mark van Schijndel waardoor Mark de leiding overnam in het fietsonderdeel. Een ontketende Mark zag zijn kans en ging vol voor de titelzege. Mark en Thijs werden op de fiets achtervolgd door een ijzersterk duo bestaande uit Tom van den Elzen en Leon Rooijakkers. Leon had de opmars naar voren ingezet en door een zeer snelle wissel was hij degene die als eerste aan het looponderdeel begon. Al vrij snel had Mark hem tijdens het lopen weer ingehaald en wist tot het eind een voorsprong van een minuut te handhaven op zijn achtervolger Tom. Als verdiende winnaar kwam Mark na ruim 2 uur als de nieuwe clubkampioen over de finish. Verderop in het deelnemersveld was het spannend in de onderlinge competitie tussen Jos van Hees, Richard Dwanna en Martijn Geerts. Deze strijd werd dit keer beslist door een sterkere Jos van Hees.

Uitslag achtste triathlon: 1. Bart van Schijndel 1.17.06; 2. Ties Geerts 1.21.24; 3. Ceciel Pas 1.22.47; 4. Wilbert van den Boom 1.23.10; 5. Gabi Papen 1.24.16; 6. Claudia Schreurs 1.24.56; 7. Mireille van Schijndel 1.31.37; 8. Jaap Vermunt 1.35.07; 9. Marloes Rensing/Christphe Bos/Valerie Bos 1.46.29; 10. Ton van Duijnhoven 1.46.42.

Uitslag kwart triathlon: 1. Mark van Schijndel 2.06.52; 2. Tom van den Elzen 2.07.52; 3. Thijs van Duijnhoven 2.09.03; 4. Leon Rooijakkers 2.11.38; 5. Coen van Schijndel 2.14.35; 6. Jos van Hees 2.22.44; 7. Richard Dwanna 2.24.44; 8. Ankie Romme 2.24.46; 9. Martijn Geerts 2.26.40; 10. Dirkjan Doyen 2.28.33; 11. Peter van der Putten 2.29.30.