Warme Athletics Champs in Oss

Sneller, verder en hoger; dat is het doel van de A-pupillen tijdens de Athletics Champs. Iedereen wil graag een persoonlijk record lopen, springen of werpen en liefst op ieder onderdeel. 29 Juni was niet een ideale dag om alle doelen te behalen want het was erg warm op het veld in Oss.
Toch waren alle pupillen goed op dreef om hoger te springen, verder te werpen en harder te lopen. Thalyz Wau bijvoorbeeld; zij ging naar huis met 4 nieuwe pr’s op zak, waaronder een mooie sprong van 1,15m bij het hoogspringen.
Ook Ella Sponselee sprong 1,15 hoog en misschien zit de 1,20m er bij de volgende wedstrijd ook wel in. Heel knap gedaan. Giel van Oosterwijk sprong een pr bij het polsstokverspringen. Een moeilijk onderdeel van de Athletics Champs omdat het toch lastig is om met een lange stok in de hand te moeten aanlopen. Met een mooie 3.45m was Giel best tevreden.
Remco Adriaans wilde per se verder gooien dan 17,50m bij het vortexwerpen. Dat viel niet mee, maar hij wierp net zo lang tot het hem lukte en gooide uiteindelijk een mooie 18 meter ver.
Kyan Jansen verbeterde zijn beste prestatie bij het vortexwerpen met maarliefst 2 meter en gooide 14,50m. Danique had een beetje last van de warmte. Maar bij het kogelstoten stootte ze toch een prima afstand van 4,20m, ook een pr voor Danique op deze hete ochtend.
Giel Pennings deed prima zijn best en haalde goede prestaties, bijvoorbeeld bij het kogelstoten en zeker bij het hordelopen waar hij een tijd neerzette van 11,4s. En zo had ook Giel zijn pr van deze dag binnen.
Tot slot mochten de kinderen zelf kiezen of ze met in de warmte de 6 minutenloop wilden lopen. De organisatie van Oss ‘78 had goed gezorgd voor water en sponzen zodat de lopers verkoeling hadden tijdens het lopen. Ella, Remco, Giel van Oosterwijk en Danique lieten zich door het warme weer niet weerhouden om toch de 6 minutenloop te gaan doen. Remco en Ella liepen zelfs 1400m, Giel liep 1250m en Danique 1175m. Alle vier een hele goede afstand.

De A-pupillen stellen soms erg hoge doelen voor zichzelf en ze zijn niet gauw tevreden als ze niet sneller, verder of hoger zijn gegaan op een wedstrijddag. Gelukkig is de sfeer in de groep altijd goed, de kinderen moedigen elkaar aan en steunen elkaar als het even niet gaat. En daar zit misschien nog wel de grootste winst!